maanantai 24. helmikuuta 2014

Guacamole bruschetta




Jääkaapin siivouksesta syntyi cross-kitcheniä eli italialais-meksikolaiset guacamole bruschettat. Siivottaessa löytyi puolikas avokado, jonka ”viimeinen käyttöpäivä” lienee huomenna, hiukan yli puolikas rasiallinen pisaratomaatteja, aavistuksen väsähtänyt limetti, ruukkubasilikan jämät ja puolikas eilinen patonki. Siinä siis aivan loistoainekset alkuruokaan tai, jos tulisi vieraita, oikein hyvin vaikka tervetuliaisdrinkin kaveriksi. Tästä määrästä tuli kahdeksan pientä bruschettaa.



Guacamole bruschetta

puolikas pieni keltasipuli
puolikas syöntikypsä avokado
150 g pisaratomaatteja
1 rkl limettimehua
1 tl oliiviöljyä
1 tl valkoista balsamicoa
suolaa             
sokeria
mustapippuria
pieni kourallinen basilikanlehtiä
patonkia
1 iso valkosipulinkynsi
hiukan oliiviöljyä

Sekoita ensin leipien päällinen. Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Valuta limettimehu kuutioiden päälle. Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi, leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla sekä maun mukaan suolalla, sokerilla ja  mustapippurilla. Leikkaa lopuksi kasvisten joukkoon kourallinen basilikanlehtiä. Jätä seos jääkaappiin maustumaan ja odottelemaan leipien valmistumista.


Leikkaa patonki viistoon noin sentin paksuisiksi viipaleiksi (8-10 kpl). Lämmitä uuni 230 asteeseen ja paahda leivät rapeiksi uunipellin päällä. Paahtaminen kestää viitisen minuuttia, tarkkaile paahtumista. Sivele paahdettujen leipäviipaleiden päälle hiukan oliiviöljyä. Leikkaa isosta valkosipulinkynnestä kärki poikki ja hankaa leikkauspinnalla hiukan lisämakua leipiin. Lopuksi lusikoi avokado-tomaattiseosta leipien päälle ja nauti heti.


Ei kommentteja: