Luulitko että mansikka on vain jälkiruokamarja? On se sitäkin, mutta mansikka sopii vaikka mihin. Kuten vaikka kalapöytään. Raparperigraavattu siika ja pikkelöidyt mansikat kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta oikeasti ne toimivat tosi hyvin yhdessä. Nyt kun tämän kesän paras mansikka-aika on juuri alkamassa, kannattaa kokeilla tällaistakin reseptiä. Laseissa on kreetalaista Pole of Attraction roseviiniä.
Pikkelöidyt mansikat
5 rkl riisiviinietikkaa
kastike
2 rkl soseutettua mansikkaa
Sekoita kattilassa riisiviinietikka sekä vesi. Lisää inkivääri, chili, limetinkuori sekä tilli ja kuumenna seos kiehuvaksi. Jäähdytä kattilassaan ja siivilöi.
Sinä aikana kun pikkeliliemi jäähtyy, sekoita keskenään kaikki muut kastikkeen ainekset paitsi soseutetut mansikat. Mansikkasose lisätään kastikkeeseen vasta juuri ennen annosten kokoamista.
Leikkaa mansikat lohkoiksi ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi mansikkalohkojen päälle. Anna makuuntua jääkaapissa 4-5 tuntia, jona aikana ehtii valmistaa raparperigraavatun siian.
Raparperigraavattu siika
2 siikafileetä
2 raparperinvartta
Laita siikafileet vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta reilusti suolalla sekä valkopippurilla.
Kuori ja viipaloi raparperin varret ja laita kulhoon. Lisää suola ja sokeri, murskaa viipaleet ja anna mehustua puolisen tuntia. Välillä painele lisää raparperiviipaleita jotta kaikki mehu tulee ulos.
Peitä siikafileet raparperimassalla, kaada mehu kalan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Raparperigraavattua siikaa ja pikkelöityä mansikkaa
Pyyhi raparperit siikafileiden pinnalta ja viipaloi fileet. Asettele fileet kuudelle lautaselle.
Siivilöi mansikkalohkot pois pikkeliliemestä ja asettele lohkot siikaviipaleiden väliin. Sekoita kastike (muista se mansikkasose!) ja lusikoi sitä annosten pinnalle. Tarjoile, maistele ja ihmettele, miten hyvin siika ja mansikka voivatkin toimia yhdessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti