Media on keväisin täynnä laihdutusohjeita ja vähäkalorisia ruokia, joita nauttimalla kerrotaan päästävän rantakuntoon ihan tuossa tuokiossa. Nyt mekin kannamme kortemme kekoon kevytreseptillä. Ei tällä ruoalla välttämättä laihdu, mutta eipä juuri lihokaan. Annos on kuitenkin – median suosimia ilmaisuja käyttäen – suorastaan silmiä hivelevän kaunis. Vesimelonicarpaccio sopii hienosti vaikka vapun alkupalaksi.
Vesimelonicarpaccio
1 pieni vesimeloni
Halkaise vesimeloni kahtia ja leikkaa kummastakin puolikkaasta vielä noin 4 cm paksu viipale. Paina 4-5 cm halkaisijaltaan rengasmuotilla viipaleista pyöreitä kiekkoja niin monta (noin 6 kpl) kuin niistä tulee ja leikkaa kiekot mandoliinilla 3 mm ohuiksi viipaleiksi. Sitä ohuemmat viipaleet hajoavat liian herkästi. Lopusta melonista pyöräytä palloraudalla pieniä melonipalloja. (Säästä kuoret ja kuoriin jäänyt punainen osa melonista. Kuoret käsitellään seuraavassa reseptissä.)
Asettele pyöreät viipaleet lautasille ja lisää pinnalle pieniä melonipalloja. Murra paahdetut parmankinkkuviipaleet ja ripottele niitä sekä fetamuruja melonien päälle. Viimeistele annokset salaattiversoilla, pienillä basilikanlehdillä sekä balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
2 kommenttia:
Todella kiva ja kaunis!
Ja ajattelehan mikä vaikutus: kun ensin valitsee kaupasta vesimelonin, kantaa sen kotiin, leikkaa kauniisti ja asettelee huolellisesti lautaselle - niin siinä on todennäköisesti kulunut enemmän energiaa kuin mitä tästä salaatista saa :)
Lähetä kommentti