maanantai 28. lokakuuta 2019

Halloweenin hedelmätHalloweenin hengessä poimin kaupan hedelmäosastolta viikonlopun jälkiruokaa varten mahdollisimman teeman mukaisia hedelmiä. Ulkonäöltään epäilyttäviä, sisukseltaan vähintään yhtä hurjan näköisiä, mutta todella herkullisia, kiwanoja, passionhedelmiä, rambutaneja sekä granaattiomenan. Niistä saa pöytään sekä jälkiruoan, jälkiruoka-astiat että teemakoristeita.

Yhtä kiwanoa kohden käytetään 4 passionhedelmää, 6 rambutania ja vähän granaattiomenan siemeniä, joten siitä on helppo laskea tarvittava määrä. Tästä sekoituksesta tulee kaksi isompaa (kiwanon kuoriin) ja kahdeksan pienempää (passionhedelmien kuoriin) annosta eli yhteensä 4-6 vieraalle. Reseptiin on kirjoitettu tupla-annos, ettei vaan lopu kesken.

Harvoin on sammakonkutuhyytelö ollut näin hyvää, luulisin...


Halloweenin hedelmät

2  kiwanoa
8  passionhedelmää
12  rambutania
8 tl  vaahterasiirappia
4  liivatelehteä (1,7-2 g/kpl)
(yhden granaattiomenan siemenet)

(tomusokeria ja karamelli”silmiä”)

Huuhtele hedelmät ennen käyttöä. 

Halkaise kiwanot ja lusikoi niiden sisus isoon kulhoon. Yritä tyhjentää hedelmät mahdollisimman tarkkaan, mutta varo rikkomasta kiwanon kuorta. Valitse kaupassa passionhedelmistä mahdollisimman ryppyiset yksilöt. Sileäkuoriset ovat raakoja ja happamia, ryppyiset ihanan makeita. Halkaise passionhedelmät ja sekoita sisukset kulhoon kiwanojen kanssa. Asettele kuorenpuolikkaat munakennoon, jossa ne on helpot täyttää hedelmäseoksella. Leikkaa rambutanit halki selvästi näkyvän sauman kohdalta ja purista valkoinen kiinteä sisus ulos. Jätä kuoret kiinni toisiinsa. Niistä tehdään myöhemmin vielä pöytäkoristeet. Poista rambutanien kivet, leikkele hedelmäliha hienoksi ja sekoita kulhoon muiden hedelmien kanssa. Makeuta hedelmäseos vaahterasiirapilla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Siivilöi hedelmäseoksesta mikronkestävään kuppiin noin 2-3 rkl mehua. Puristele pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois, kuumenna hedelmämehu mikrossa kiehumispisteeseen ja sekoita liivatteet kuuman mehun joukkoon. Sekoita liivateseos huolella hedelmäseokseen ja täytä sillä kuoret.


Sekoita keskenään pieni määrä tomusokeria ja tilkka vettä ”liimaksi” ja kiinnitä sillä karamellisilmät rambutanien karvakuoreen. Sirottele näitä koristeita ympäri halloweenin noutopöytää.


Kun hedelmä-liivateseos on hyytynyt, se on valmis tarjottavaksi. Laita viereen kulhollinen granaattiomenan siemeniä, josta jokainen voi ottaa niitä itse ja ripotella hyytelön päälle. Granaattiomenaa ei kannata sekoittaa muiden hedelmien joukkoon yhtään aikaisemmin, koska silloin koko jälkiruoka ehtii värjääntyä punaiseksi.

Happy Halloween!

Ei kommentteja: