lauantai 9. huhtikuuta 2022

Lämmin broileri-parsasalaatti


Jotenkin aina tuntuu siltä, että salaatti ei voi olla oikeaa ruokaa. Mutta kyllä se on, kun valitsee sopivan ruokaisat ainekset. Suomen kieli on siitä hassua, että meillä salaatti on salaatti, oli se sitten jokin vihreä lehtikasvistöyhtö tai annos, johon on sekoitettu erilaisia valmiiksi pilkottuja aineksia sekaisin. Englanniksi salad on sitä jälkimmäistä ja ne erilaiset vihertävät kerät ja töyhdöt ovat lettuce. Tämä on salad, joka ei sisällä yhtään ”lettuce”a. Valmistus on multitasking-kokkaamista, sillä kaikkien ainesten tulisi olla valmiit suunnilleen samanaikaisesti tai vähän sinne päin. Ei kuitenkaan tarvitse stressata. Joka tapauksessa tämä salaatti tarjoillaan lämpimänä – tai haaleana heti kun se on valmis.

Resepti on neljälle.

 

Lämmin broileri-parsasalaatti

 

400 g  broilerin fileetä

oliiviöljyä / voita
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
400 g  yleisperunaa kuorittuna
250 g  tuoretta vihreää parsaa
200 g  pakasteherneitä
1  ruukku basilikaa
2  kevätsipulia
80 g  baby pinaattia
250 g  rasia terttukirsikkatomaattia
200 g  brokkolinia (varsiparsakaalia)
1  avokado

kastike / limettivinaigrette:

2 tl  limettimehua
1 tl  valkoviinietikkaa
3 rkl  oliiviöljyä
1 tl  hunajaa
maun mukaan hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
 


 

Laita perunoiden keitinvesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita terttutomaatit matalaan uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla, minkä jälkeen työnnä vuoka uuniin 15 minuutiksi. !5 minuutin kuluttua lisää brokkolinit ja paista vielä toiset 15 minuuttia. Kun paisto on valmis, sammuta uuni, ota vuoka uunista ja leikkaa brokkolinit pienemmiksi paloiksi. Tomaatit voivat jäädä lämpimään vuokaan odottelemaan.

Leikkaa parsat noin tuuman mittaisiksi pätkiksi ja laita ne isoon siivilään pakasteherneiden kanssa. Kun perunoiden keitinvesi kiehuu, laita perunat kiehumaan ja siivilä parsoineen ja herneineen siihen päälle niin että kaikki vihreät pysyvät siivilän puolella ja laita kansi päälle. Keitä parsaa ja herneitä noin 4 minuuttia, minkä jälkeen nosta siivilä pois, kaada nämä vihreät pieneen kulhoon, päälle muutama voinokare ja hiukan suolaa. Sekoittele kunnes voi on sulanut ja jätä ne sitten odottelemaan. Perunat ovat edelleen kiehumassa. Kun perunat ovat kypsät, kaada vesi pois ja tarvittaessa jätä perunat kattilaan, mutta peitä ne talouspaperiarkilla, joka kerää kuuman höyryn.

Kuumenna paistinpannu ja laita siihen hiukan oliiviöljyä ja/tai voita. Mausta broilerinfileet suolalla sekä mustapippurilla, ruskista ja paista kypsiksi.

Sekoita vinaigretten ainekset.

Leikkaa kevätsipulit sekä basilikanlehdet pieniksi paloiksi. Säästä hiukan basilikaa annosten päälle. Huuhtele pinaatinlehdet kuumalla vedellä. Sekoita keskenään parsat, herneet, kevätsipulit, basilika, pinaatti sekä brokkolinit. 

Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa sisus kuutioiksi. Leikkaa perunat sekä broilerinfileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä tarjoiluvuoan pohjale ensin runsas puolet vihreästä sekoituksesta. Sen päälle broilerin ja perunan sakä avokadon palat. Sitten loppu vihreä ja viimeistele paistetuilla terttukirsikkatomaateilla. Jokainen voi itse annostella salaatinkastikkeen.

Ei kommentteja: