Muutamasta voitaikinalevystä ja veriappelsiinista saa nopeasti askarreltua herkulliset kahvipullat. Jos haluaa oikein herkutella, pullan - viineriksikin näitä voinee kutsua - päälle voi pursottaa valkosuklaakuorrutuksen.
Veriappelsiiniviinerit
3 pientä (100 g) levyä voitaikinaa
2 isoa veriappelsiinia
1 kananmuna
3 rkl ruokokidesokeria
(50 g valkosuklaata)
Ota voitaikinalevyt pakasteesta
leikkuulaudalle sulamaan puoleksi tunniksi ja laita uuni lämpiämään 225
asteeseen.
Kun voitaikina on sopivasti sulanut,
jaa levyt pitkittäin kahteen osaan, kieritä paloista noin 40-45 cm pitkä ”köysi”,
kierrä se kiepille ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kun kaikki kuusi
voitaikinakieppiä on rullattu, leikkaa veriappelsiineista kuoret pois ja
leikkaa kumpikin appelsiini kolmeksi viipaleeksi. Paina taikinakieppien pohja
hiukan matalammaksi, voitele taikina vatkatulla kananmunalla, painele
veriappelsiiniviipale jokaisen viinerin keskelle ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.
Kypsennä uunin keskitasolla 15-20
minuuttia. Tavalliset voitaikinaleivonnaiset kypsyvät 10-12 minuutissa, mutta
mehukas appelsiiniviipale kostuttaa taikinaa sen verran että kypsymiseen
tarvitaan normaalia pidempi aika jotta pohja ei jää ihan raa’aksi.
Jäähdytä kypsät leivonnaiset. Sulata
valkosuklaa juuri ja juuri juoksevaan muotoon ja viimeistele viinerit valkosuklaalla.
Nämä maistuvat parhailta kohta
leipomisen jälkeen kun suklaa on ehtinyt uudelleen jähmettyä.
2 kommenttia:
Ihanan näköiset viinerit.Just eilen ostin muutaman veriappelsiinin:)
Nyt on kyllä ihan paras sitrushedelmäaika.
Lähetä kommentti