torstai 23. tammikuuta 2020

Veriappelsiiniviinerit



Muutamasta voitaikinalevystä ja veriappelsiinista saa nopeasti askarreltua herkulliset kahvipullat. Jos haluaa oikein herkutella, pullan - viineriksikin näitä voinee kutsua - päälle voi pursottaa valkosuklaakuorrutuksen.



Veriappelsiiniviinerit

3 pientä (100 g) levyä voitaikinaa
2 isoa veriappelsiinia
1 kananmuna
3 rkl ruokokidesokeria
(50 g valkosuklaata)

Ota voitaikinalevyt pakasteesta leikkuulaudalle sulamaan puoleksi tunniksi ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.


Kun voitaikina on sopivasti sulanut, jaa levyt pitkittäin kahteen osaan, kieritä paloista noin 40-45 cm pitkä ”köysi”, kierrä se kiepille ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kun kaikki kuusi voitaikinakieppiä on rullattu, leikkaa veriappelsiineista kuoret pois ja leikkaa kumpikin appelsiini kolmeksi viipaleeksi. Paina taikinakieppien pohja hiukan matalammaksi, voitele taikina vatkatulla kananmunalla, painele veriappelsiiniviipale jokaisen viinerin keskelle ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.


Kypsennä uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tavalliset voitaikinaleivonnaiset kypsyvät 10-12 minuutissa, mutta mehukas appelsiiniviipale kostuttaa taikinaa sen verran että kypsymiseen tarvitaan normaalia pidempi aika jotta pohja ei jää ihan raa’aksi.


Jäähdytä kypsät leivonnaiset. Sulata valkosuklaa juuri ja juuri juoksevaan muotoon ja viimeistele viinerit valkosuklaalla.

Nämä maistuvat parhailta kohta leipomisen jälkeen kun suklaa on ehtinyt uudelleen jähmettyä.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan näköiset viinerit.Just eilen ostin muutaman veriappelsiinin:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Nyt on kyllä ihan paras sitrushedelmäaika.