sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Blini + pizza = Blizza


Pari vuotta sitten teimme hozzan, joka oli hotdogin ja pizzan välimuoto. Blizza taas on blinin ja pizzan risteytys, joka tarjoillaan perinteisten blinilisukkeiden, mädin, hienonnetun sipulin, tillin ja ranskankerman kanssa. Sen pohja valmistetaan kuten pizza, mutta blinin tavoin puolet vehnäjauhoista korvataan tattarijauhoilla ja se nautitaan kuten pizza, viipaleina kädestä suuhun. Varsinaista cross-kitcheniä ja tyylikästä tarjottavaa vaikka pikkujoulukutsuille. Blizzan maailmanensi-ilta on täällä:Blizza (=blini+pizza)

taikina
1 dl haaleaa vettä
0,5 dl ruokaöljyä
1 pussi kuivahiivaa
1,5 dl ”00” vehnäjauhoa
1,5 dl tattarijauhoa

Sekoita ainekset taikinaksi ja vaivaa sen verran että saat aikaan melko tiiviin pallon. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, taputtele siitä kaksi pyöreää, melko ohutta pizzapohjaa (tai yksi iso koko pellin kokoinen) leivinpaperille uunipellille ja paista niitä 220 asteessa noin 8+2 minuuttia. Kahdeksan minuutin kohdalla käännä pelti jotta pizzapohja paistuisi tasaisesti. Heti paiston jälkeen vedä leivinpaperi pizzapohjineen pois pelliltä ettei se kypsy liikaa ja kuivu näkkileiväksi.


pääliset
voisulaa
crème fraichea
kirjolohen- tai muikunmätiä
ihan pieneksi leikattua sipulia
tillisilppua
valko- ja mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa

Leikkaa pizzapohja sopivan kokoisiksi paloiksi ja voitele ne kevyesti voisulalla. Lusikoi pohjalle ensin ranskankermanokareita, sitten mätiä ja lopuksi sipulia sekä tilliä. Mausta (sormisuolalla ja) pippurilla. Nauti hyvän samppanjan tai kuohuviinin kanssa.

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Nerokasta, enää ei tarvitse hiki hatussa paistaa isommalle porukalle minilettuja! :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Pari pellillistä blizzapojia uuniin ja sitten pienemmiksi paloiksi. Kieltämättä tämä sujuu nopeammin kuin letunpaisto :) Pizzapohja ei ole rankenteeltaan ihan samanlainen kuin pelkistä vehnäjauhoista tehtynä, mutta tattarin maku on juuri sopiva.