Yleensä
täytetty kurpitsa tarkoittaa täytettyä kesäkurpitsaa, mutta butternut eli myskikurpitsa
on siihen tarkoitukseen vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempikin. Ainakin
siinä on paljon enemmän makua. Yhdestä vajaan kilon painoisesta myskikurpitsasta,
riisistä ja varttikilosta jauhelihaa tulee juuri sopiva ateria kahdelle.
Täytetty
myskikurpitsa (butternut)
1 myskikurpitsa (700-1000 g)
1 dl riisiä
1 lihaliemikuutio
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
250 g jauhelihaa
1 sipuli pieninä kuutioina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl jauhettua korianterinsiementä
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
1 tölkki creme fraichea
1 ruukku tuoretta korianteria
Halkaise myskikurpitsa ja kaiva siemenet pois. Aseta
puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspuoli alaspäin ja peitä
kuoripuoli tiukasti alumiinifoliolla. Paahda kurpitsanpuolikkaita uunissa 200
asteessa 60 minuuttia.
Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. Kuumenna pannulla
voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää lopuksi valkosipuli ja hauduta se kypsäksi. Lisää kypsä riisi ja sekoita.
Mausta seos suolalla, juustokuminalla, koiranterinsiemenillä, oreganolla sekä
mustapippurilla. Sekoita joukkoon vielä 4 rkl creme fraichea sekä kourallinen
hienonnettua tuoretta korianteria.
Ota paahdetut kurpitsanpuolikkaat ulos uunista, poista
folio ja lusikoi sisusta ulos sen verran että kuoren sisälle jää noin sentin
paksuudelta kurpitsaa. Hienonna sisus ja sekoita se jauhelihamassan joukkoon.
Täytä kuorenpuolikkaat jauhelihaseoksella ja laita takaisin uuniin noin 20-30
minuutiksi. Kuvassa pinnalla on parmesaaniraastetta, mutta se oli ihan turha lisäys.
Sekoita loppu creme fraiche notkeaksi kastikkeeksi ja
lusikoi sitä kurpitsanpuolikkaille. Viimeistele korianterisilpulla.
2 kommenttia:
Loistavaa! Tämä pääsee heti testiin - myskikurpitsa on mun ikisuosikki :) Kiitos!
Myskikurpitsa on kurpitsoista ihan ykkönen!
Lähetä kommentti