TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

maanantai 26. heinäkuuta 2021

17 parasta kesäkurpitsareseptiä


Tämä on ollut hyvä kesäkurpitsavuosi. Vähän liiankin hyvä. Wikipedian mukaan suomalaiset syövät vain noin puoli kiloa kesäkurpitsaa henkeä kohden vuodessa. Nyt olisi hyvä aika lisätä kulutusta ja auttaa pääsemään eroon valtavasta sadosta. Sekä vaaka että lompakko kiittävät, sillä kesäkurpitsassa on vain 16 kCal/100 g ja nyt tuo kasvis on erityisen edullista.

Tässä muutama ehdotus, miten monipuolisesti kesäkurpitsaa voi käyttää. Pääset reseptiin klikkaamalla tekstiä.

 

Kesäkurpitsan voi suikaloida spagetiksi ja tarjoilla vaikka parmesaanikanan seurana, jolloin annos kevenee huomattavasti.

 

Kesäkurpitsaspagetin voi tarjoilla myös puhtaasti kasvisruokana tomaatti-herkkusienikastikkeen kanssa.

 

Ranskalaisen ratatouillen resepti sisältää kesäkurpitsaa.

 

Sisilialainen caponata on täynnä makua.

 

Jos ei keksi mitään muuta, niin aina voi valmistaa täytettyjä kesäkurpitsoita.

 

Kesäkurpitsasta ja raastetusta halloumista tulee aivan ihanat ”pihvit”.

 

Kesäkurpitsa keventää parmesaanisipsejä.

 

Kesäkurpitsaraaste sopii myös lettutaikinan joukkoon. Nämä voi täyttää jollain hyvällä suolaisella täytteellä.

 

Eri värisistä kesäkurpitsoista, munakoisosta ja tomaatista tulee voitaikinapohjalle ihan mahtavan hyvä piirakka.

 

Houkuttelevan näköinen kesäkurpitsa-perunamunakas valmistuu helposti uunissa.

 

Muffinivuoassa voi valmistaa samanaikaisesti monta pientä kesäkurpitsapaistosta.

 

Kesäkurpitsacarpaccio on herkullinen kesäsalaatti.

 

Kesäkurpitsasta voi valmistaa erilaisia keittoja, kuten tämän thaibasilikalla maustetun kesäkurpitsakeiton.

 

Myös omena ja kukkakaali sopivat hyvin kesäkurpitsan kanssa keittoaineksiksi.

 

Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka on helppo ja edullinen ruoka.

 

Suolakaramelli-tuorejuustokuorrutteella päällystetty kesäkurpitsa-limettikakku on ihana kahvipöytäherkku.

 

Kesäkurpitsasta, aprikooseista ja kumkvateista tulee ihan parasta sitrusmarmeladia. Yllättävä, mutta harvinaisen toimiva yhdistelmä.

 

4 kommenttia:

  1. Kiitos, miten nämä tänä(kin) vuonna tuli tarpeeseen :-D
    Kesäkurpitsa ja parmesan on yllättävän hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Erilaiset juustot, tomaatti ja kananmuna toimivat loistavasti kesäkurpitsan kanssa. Niiden lisäksi ei tarvita paljoakaan aineksia kun niistä jo syntyy jotain herkullista.

    VastaaPoista
  3. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta. Olen miettinyt miten lisätä kasviksia ruokavalioon helposti ja ateriaa keventävästi.

    VastaaPoista
  4. Kesäkurpitsa on sopivan neutraali jotta sitä voi tunkea vähän jokaiseen ruokaan :)
    Toinen mihin humpsahtaa kasviksia enemmän kuin huomaakaan, on gazpacho. Niitä reseptejä on täällä
    http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/search/label/gazpacho

    VastaaPoista