Lokakuu on todellinen kurpitsakuu. Kauppojen laareissa on toinen toistaan herkullisemman näköisiä kurpitsoita. Tähän reseptiin käytin myskikurpitsaa. Kun ruokabloggaajilla on myös taipumusta tehdä kaikenlaisia heräteostoksia, niin taannoin löytämäni ja ruokakaapissa pitkään odottanut pikkutölkki taskuravunlihaa sopi mainiosti kurpitsan kanssa tämän piiraan täytteeksi. Ihan koko kurpitsaa ei nyt tarvittu, joten loput meni soseeksi ja pakkaseen odottamaan seuraavaa kurpitsaruokaa, joka todennäköisesti on makea pekaanipraliini-kurpitsapiirakka Halloweenin ruokapöytään.
Suolainen
piirakka paahdetusta kurpitsasta, maissista ja taskuravunlihasta
täyte
3 munaa (koko L)
Valmista taikina sillä välin kun kurpitsa paahtuu. Nypi voi, jauho sekä suola tasaiseksi taikinaksi ja lopuksi sekoita joukkoon jääkylmä vesi. Tasoita taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kun pohja on hyvin jäähtynyt, esikypsennä pohja 220 asteessa noin 13-15 minuuttia. Anna esipaistetun pohjan jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät täytteen.
Valuta maissit sekä ravunliha. Leikkaa paahtunut kurpitsa pienehköiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipuli ihan ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä ainekset ja levitä piirakkapohjalle. Vatkaa munat ja ruokakerma keskenään ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä hienonnettu basilika. Mausta tämäkin seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja kaada täytteen päälle. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta alkaa ruskistua. Anna valmiin piirakan levätä ainakin 15 minuuttia ennen sen leikkaamista.
Reseptistä riittää neljälle. Salaatissa on punasikuria, rucolaa, romainesalaattia persimoniviipaleita ja viinietikkakastike.
Onpa herkulliselta kuulostava piirakka🎃
VastaaPoistaTämä oli todellakin sellainen hyvällä tavalla mielenkiintoinen makuyhdistelmä :)
VastaaPoista