Jos inhoat ruusukaalia, tätä on ihan pakko
kokeilla. Jostain käsittämättömästä syystä tällä tavalla
kypsennettynä ruusukaali ei saanut lainkaan sitä tyypillistä ikävää
fenyylitiokarbamidin tai muiden rikkiyhdisteiden sivumakua, minkä vuoksi ruusukaali on monelle ehdoton nounou. Itsekin hämmästyin lopputuloksesta ja tämä kypsennystapa piti testata vielä vieraillakin siltä varalta, että meidän makuaistissamme olisi ollut jotain vikaa. Mutta ei makuaisti onneksi ollut mihinkään kadonnut. Todella herkullista ruusukaalia, joka ei maistunut ruusukaalilta. Tämän jälkeen en varmaan
enää koskaan keitä tai höyrytä tai hauduta ruusukaalia, vaan valmistan sen aina uunissa
paahtamalla.
Päivän ruoka oli eräänlainen ”hävikistä
herkuksi” –kokkaus. Parin viikon takaisista takoyakeista meillä oli jäljellä vielä
runsaasti niihin käytettyjä japanilaisia aineksia ja jääkaapissa oli rasia
pancettakuutioita. Kun hain kaupasta rasiallisen ruusukaaleja, ateria oli siis enää
vain laittamista vaille valmis.
Ruusukaalia ja pancettaa japanilaisin maustein
kahdelle
300 g ruusukaalia
70 – 100 g pancettakuutioita
(tai pekonikuutioita)
2 – 3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
tuoretta inkivääriä raastettuna
okonomiyakikastiketta
okonomiyakikastiketta
kewpie –majoneesia
sichimi togarashi –maustesekoitusta
vihreää aonori –merileväjauhetta
katsuobushi –boniittihiutaleita
ohuiksi viipaleiksi leikattua
kevätsipulia
seesaminsiemeniä
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita
sinne metallinen uunivuoka kuumenemaan. Halkaise ruusukaalit ja laita ne
kulhoon oliiviöljyn kanssa. Pyörittele kaaleja niin että ne ovat kauttaaltaan
öljyssä. Mausta mustapippurilla. Kaalin joukkoon lisättävä pancetta sisältää sen verran
suolaa että lisää tuskin tarvitaan. (Ruusukaalien ja pancettan kanssa samassa uunivuoassa voi paahtaa myös retiisejä ja tuoreita pieniä herkkusieniä samalla tavalla halkaistuna. Ne sopivat oikein hyvin tähän makumaailmaan.)
Ota vuoka uunista ja kaada
ruusukaalit vuokaan. Jos vuoka on riittävän kuuma, öljystä tulisi tällöin kuulua
tirisevä ääni. Käännä pinseteillä ruusukaalit leikkauspinta alaspäin ja
ripottele pancettakuutiot ruusukaalien väliin. Paista uunissa 15-20 minuuttia
kunnes pancettan rasva sulaa ja kaalien pinta paahtuu.
Raasta vuoan pinnalle tuoretta inkivääriä, sekoita, jaa ainekset kahdelle lautaselle ja
purista päälle okonomiyakikastiketta sekä kewpie –majoneesia. Ripottele
annokseen sitten togarashimaustetta ja aonorijauhetta. Viimeistele
katsuobushilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Ensi kerralla täytyy valmistaa tupla-annos...
Moikka!
VastaaPoistaKyllä tää resepti näyttää herkulliselta. :)
Olen Suomessa asuva japanilainen, niin löytyy minun keittiöstä kaikki mausteet, joita käytetään reseptissänne. Pitäisi kokeilla joskus, vaikka ruusukaali on mun lempivihannes jo. ;)
Kiitos kivasta reseptistä!
Selläinen ruusukaali on ihanaa ����
VastaaPoistaKiitos kommenteista :)
VastaaPoista@ Yuuka
Herkullisen näköistä ja oli todella herkullista. Jos kaapissa on mausteet valmiina, niin kannattaa kypsentää ruusukaalia tällä tavalla.
Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Täytyypä joskus kokeilla valmistaa tuota japanilaista munakasta.
@ Ene
Kiva että tästä löytyi sellainen ruusukaalin valmistustapa, joka maistuu kaikille perheenjäsenille ;)