Kun keittiössäsi seuraavan kerran
on nippu raparperia, muista että se ei ole vain leivontaan ja jälkiruokiin,
vaan raparperi sopii erinomaisesti myös suolaisiin ruokiin. Erityisen hyvin
raparperin happamuus tasapainottaa rasvaisia ruokia, kuten rasvaista lihaa tai
kalaa. Kokeile vaikka tällaisia:
Raparperisalsa ja raparperimajoneesi antavat potkua rasvaiselle kalalle, kuten paistetulle makrillille.
Raparpekoni eli rhubacon on aivan ihana grillissä. Kun siinä on oikeassa suhteessa raparperia, pekonia ja sokeria, se vakuuttaa pahimmankin epäilijän.
Siikafilee graavaantuu muutamassa tunnissa raparperin avulla.
Unohda se iänikuinen appelsiinikastike, sillä ankanrinta ja raparperikastike ovat kuin luodut toisilleen.
Raparperichutney sopii niin grillatun lihan kuin voimakkaiden juustojenkin kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti