Eilisestä seitireseptipäivityksestä totesin, että brasilialainen kalapata, moqueca de peixe, on juuri sopiva valmistettavaksi pakasteseitistä. Lempeän mausteinen pataruoka lämmittää mukavasti talven pakkasilla ja taas on tullut syödyksi viikon kala-ateria.
Moqueca de peixe, brasilialainen kalapata
(neljälle)
600
g pakasteseitiä
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
0,5
tl suolaa
mustapippuria
myllystä
yhden
sitruunan mehu
2
rkl oliiviöljyä
1
iso sipuli
1/4 tl cayennepippuria
2
rkl silputtua tuoretta korianteria
0,5
tl suolaa
0,5
tl sokeria
1
tölkki (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
1
rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1
mieto punainen chilipalko ohuina viipaleina
1
vihreä paprika pienempinä paloina
(lähikaupassa ei ollut joten sitä ei nyt ole tässä kalapadassa...)
(lähikaupassa ei ollut joten sitä ei nyt ole tässä kalapadassa...)
4
dl kookosmaitoa
1 rkl limettimehua
1 rkl limettimehua
4
rkl silputtua tuoretta korianteria
3 kevätsipulia ohuina viipaleina
3 kevätsipulia ohuina viipaleina
Sulata
seiti, leikkaa se paloiksi ja laita kulhoon marinoitumaan noin tunnin ajaksi
valkosipulin, suolan, mustapippurin ja sitruunamehun kanssa.
Leikkaa
sipuli ihan pieniksi kuutioiksi ja kuullota se kattilassa oliiviöljyssä. Lisää
cayenne, 2 rkl korianteria, suola sekä sokeri ja anna kiehua hetken koko ajan
sekoitellen. Lisää tomaattimurska, inkivääri, chili sekä vihreä paprika ja
keitä seosta kokoon kunnes se on kunnolla paksuuntunut. Lisää kookosmaito sekä limettimehu ja
kuumenna kiehuvaksi. Lisää marinoituneet seitipalat liemineen ja kuumenna
sekoittaen kunnes kala on lämmennyt. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla jos vielä on tarvis. Viimeistele korianterisilpulla ja kevätsipulilla. Tarjoile keitetyn (basmati)riisin
kera.
Nam, moqueca on tosi hyvää,olen syönyt. Huomasin Etelä-Amerikassa asuessani että lähes jokaisessa maassa siellä jonkinlainen versio tuollaisesta kalakeitosta/padasta.
VastaaPoistaEtelä-Amerikassa on paljon mielenkiintoisia ruokia. Pitäisi joskus ehtiä enemmänkin paneutumaan niihin.
VastaaPoista