TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 31. toukokuuta 2018

Samppanjaa, mansikkaa ja timjamia, tervetuloa juhlaan




Perinteinen juhlajuoma, samppanja, muuttuu ihan uudenlaiseksi pienellä maustamisella. Tunnetuimmat samppanjadrinkit ovat 
Kir (mustaherukkamehua ja kuohuviiniä), 
Kir Royal (mustaherukkalikööriä ja samppanjaa), 
Bellini (tuorepuristettua persikkamehua ja proseccoa), 
Mimosa (appelsiinituoremehua ja kuohuviiniä) sekä 
Rossini (mansikkasosetta ja kuohuviiniä). 

Meidän mielestämme mansikkasosetta on kuitenkin vähän ikävä lusikoida lasin pohjalta, joten Rossini kaipasi pientä parantelua aperitiivi/jälkiruokadrinkistä enemmän tervetulojuomaksi ja tällainen siitä tuli.


Kesän kutsu

4 cl mansikkasiirappia (ohje täällä)
8 cl kuohuviiniä
koristeeksi timjaminoksa ja tuore mansikka

Alkoholittomana kuohuviinin sijasta kaadetaan hiilihapotettua kivennäisvettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti