Broileria ostaessani olen huomannut yhä useammin päätyväni nappaamaan ostoskoriin luuttomia reisipaisteja. Tai siis, silloin kun niitä sattuu löytämään, sillä muutkin ovat löytäneet nämä kätevät pikkupaistit. Ne ovat broilerin maukkaimpia paloja, niistä ei mene mitään hukkaan ja ne säilyvät kypsennettäessä ihanan mehevinä toisin kuin kuivat rintaleikkeet. Reisipaistit ovat nopeat grillata, mutta useimmin valmistan ne paistinpannulla tai uunivuoassa. Tällä kertaa reisipaistit ovat Lidlin kylmäkaapista.
Tämä ruoka valmistuu uunissa ihan itsekseen kauden hedelmien ja kasvisten kanssa. Lihat uunivuokaan, maustekastike
pinnalle, lihojen väliin tuoretta donitsipersikkaa, lopuksi suolaa sekä
pippuria ja vuoka uuniin. Lisukkeeksi valmistin kanaliemessä keitettyä
basmatiriisiä sekä fenkoli-retiisi-punakaali-rucola-korianterisalaattia.
Mehevät broileripaistit uunissa
1
kg broilerin (luuttomia) reisipaisteja
5
rkl sitruunamehua
2
rkl hunajaa
1
rkl dijon sinappia
3
rkl oliiviöljyä
2
tl suolaa
suolaa,
mustapippuria myllystä
puoli
ruukkua korianteria
4
tuoretta donitsipersikkaa
Valmista
maustekastike sekoittamalla keskenään sitruunamehu, hunaja, sinappi, oliiviöljy
sekä suola. Asettele reisipaistit vierekkäin uunivuokaan ja valuta kastike
niiden päälle. Halkaise donitsipersikat ja poista kivet. Leikkaa
donitsinpuolikkaat hiukan pienemmiksi lohkoiksi ja painele reisipaistien
väliin. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria sekä hienonnettua tuoretta
korianteria ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti