Pekaanikuorrutettujen
kanafileiden resepti löytyi Taste of Homen sivuilta. Kuorrutteessa voi, sokeri
ja pähkinät kuulostivat niin mielenkiintoiselta, että oli ihan pakko kokeilla –
ja kyllä kannatti. Tällä reseptillä tehdään broiskua toistekin.
Pekaanikuorrutetut
broilerinfileet
4 maustamatonta
broilerin rintafileetä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivattua
rosmariinia hienonnettuna
½ tl hienoa
merisuolaa
¼ tl mustapippuria
myllystä
50 g voita
sulatettuna
1 rkl fariinisokeria
100 g pekaani-
ja/tai saksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuna
Kuumenna uuni 200 ˚C:een. Taputtele broilerinrinnat
kuiviksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sulata voi ja siihen
fariinisokeri. Hienonna rosmariini morttelissa ja sekoita se jauhoihin. Laita
kananrinnat muovipussiin, kaada sinne jauhoseos ja hölskytä pussia niin, että
jauhotus levittyy tasaisesti kanoille. Kaada voiseos yhdelle ja pähkinämurska
toiselle lautaselle. (Minä laitoin puolet pekaania ja puolet saksanpähkinää,
mutta kumpi vaan tai molemmat käyvät.) Kieritä fileet ensin voi-sokeriseoksessa
ja sitten pähkinämurskassa ja aseta ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Laita
pelti uuniin ja kypsennä n. 20-30 minuuttia, kunnes niiden sisälämpö on 75 ˚C.
Ota uunista jäähtymään.
Valmista kastike sillä aikaa, kun rinnat kypsyvät.
Aurajuustokastike
2,5 dl kermaa
125 g aurajuustoa
karkeasti murusteltuna
1 hienonnettu
kevätsipuli
mustapippuria
myllystä
Kaada kerma kasariin ja keitä sitä 8 – 10 minuuttia
tai kunnes se saostuu. Lisää sekaan murennettu aurajuusto ja hienonnettu
kevätsipuli ja jauha mustapippuria joukkoon. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Tarvittaessa kastikkeen voi siivilöidä.
Tämä ruoka maistuu niin pastan kuin riisinkin kanssa. Lisäkesalaattiin kannattaa viipaloida
persikkaa sekä viikunaa, sillä niiden maku toimii aurajuuston kanssa todella
hyvin.
Tuo vaikuttaa sellaiselta kylmän talvipäivän herkkuannokselta kun kaipaa kunnolla energiaa!
VastaaPoistaIhanan värikäs annos.
VastaaPoista@ Antti | Kamera ja Kauha
VastaaPoistaMeni hetki ennen kuin tajusin, että Jokihakahan se siinä :) Tämän vuoden alku toi niin paljon uusia kiireitä, että omaa blogia on päivitetty, mutta kanssabloggareiden kuulumisten lukeminen on jäänyt lähes olemattomiin. Kamera ja Kauha sopii tosi hyvin uuden blogisi nimeksi :) Täytyy korjata se omaan blogilistaan.
Niitä kylmiä talvipäiviä ei tarvitse tulla enää lisää, mutta broisku tällä tavalla valmistettuna oli tosi hyvää.
@ Kaura
Eikä olekin mielenkiintoista, miten suhteellisen tasavärisen beessi annos muuttuu ihan eri näköiseksi ja paljon houkuttelevammaksi, kun lautaselle lisää vähän vihreää ja pari hedelmäviipaletta :)