Ostin
vietnamilaista karkkikanaa varten sen verran paksoita, että siitä piti kehittää
toinenkin ruoka. Mieleni teki keittoa, ja päätin tehdä itämaalaistyylisen
keiton paksoista ja possunlihapyöryköistä. Yhdistelmä näkyy netin perusteella
olevan suosittu eri maissa eri muodoissa ja tämä on epätrendikkään keittiön
versio aiheesta.
Talven lämmittävä lihapullakeitto possusta ja
paksoista
600
g jauhettua porsaanlihaa
(Käytin
kaupasta ostettua valmiiksi jauhettua possun jauhelihaa, joka on jauhettu
paistista. Uskoakseni vieläkin maukkaamman lopputuloksen saa, jos käyttää
rasvaisemmasta possunosasta, kuten esimerkiksi kasslerista, tehtyä jauhelihaa.)
1
dl hienoksi silputtua
kevätsipulia
1-2 valkosipulinkynttä todella
hienona silppuna tai murskattuna
1
tl raastettua inkivääriä
2
tl ruokokidesokeria
3
rkl soijakastiketta
Keitto
1
l kanalientä
n.
1 cm pätkä inkivääriä viipaleina
1
dl kevätsipulia
hienonnettuna
2
rkl kuivaa sherryä
2
rkl soijakastiketta
1
rkl kalakastiketta
100
g herkkusieniä viipaleina
300
g paksoita
kevätsipulia
viipaleina
Sekoita
pyörykkäainekset taikinaksi ja tee siitä tuuman (siis n. 2,5 cm) kokoisia
pyöryköitä.
Kuumenna
kanaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki ainekset paksoita ja herkkusieniä
lukuun ottamatta. Laita pyörykät liemeen ja hauduta ne kypsiksi hiljaa
poreilevassa liemessä viitisentoista minuuttia. Lisää herkkusienet 10 minuutin
kohdalla. Huuhtele paksoi huolellisesti, puolita suurimmat lehdet ja lisää se
lopuksi keittoon. Anna pehmetä pari minuuttia ja lisää vielä viipaloitu
kevätsipuli ennen tarjoilua.
Nam, vesi herahti kielelle! Kasvatin kesällä paksoita itse ja se onnistui hyvin. On tosi herkkua ja monipuolista.
VastaaPoistaPaksoi on kyllä yllättävän monipuolinen kasvis. Pitäisi vaan käyttää sitä enemmän...
VastaaPoista