Punajuuri-vuohenjuustoterriinin
alkuperäinen idea ja ohje on täältä. Valitettavasti tähän aikaan vuodesta kaupoissa ei
ole kuin punajuuria, joten niihin oli tyytyminen eikä lopputulos ole yhtä
häikäisevän kaunis kuin esikuvassaan, johon oli käytetty lisäksi keltajuuria ja mitä muun värisiä näitä mahtaa ollakaan..
Punajuuri-vuohenjuustoterriini
2 nippua punajuuria (10 kpl)
300
g pehmeää vuohenjuustoa
oliiviöljyä
piparjuuriraastetta
suolaa
mustapippuria
leipävuoka
tuorekelmua
erittäin
terävä veitsi
Keitä
punajuuret kypsiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä (n 30 min). Kuori punajuuret
ja anna niiden jäähtyä, minkä jälkeen leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Vuoraa
leipävuoka tuorekelmulla ja ala rakentaa terriiniä, Ensin mahdollisimman
tasainen kerros punajuuriviipaleita, joiden päälle muutama tippa oliiviöljyä,
varovasti suolaa ja pippuria sekä muutama murunen piparjuuriraastetta. Tämän kaiken päälle ohut kerros pehmeää vuohenjuustoa ja sitten taas
punajuuriviipaleita, mausteet jne. Jatka kunnes kaikki punajuuret ja
vuohenjuusto on käytetty. Päällimmäisen kerroksen tulee olla punajuurta.
(Yritä
pitää vuohenjuustokerrokset mahdollisimman ohuina, ettei sen maku dominoi
liikaa. Tässä terriinissä niin punajuuriviipaleet kuin vuohenjuustokerroksetkin ovat vähän liian paksuja. Vähemmän "rustiikkinen" olemus olisi toiminut paremmin.)
Käännä
tuorekelmun reunat terriinin päälle, laita jotain painoksi jotta kerrokset
painuvat tasaiseen ja siirrä vuoka jääkaappiin asettumaan useiden tuntien
ajaksi, mieluiten yli yön. Tarjoiltaessa leikkaa terriinistä terävällä
veitsellä reilun sentin paksuisia viipaleita.
Hieno ja huikean värinen!
VastaaPoistaEikös vain :) Mutta se originaalikuva! Täytyy kokeilla alkuperäisellä reseptillä uudelleen syksymmällä kun kaupoissa on taas saatavilla keltajuuria ja raitajuuria.
VastaaPoistaNam! Voisin ottaa pari slaissia.
VastaaPoistaHelppo tehdä :) Huomattavasti helpompi kuin "pesulakirjan" jälkiruoka :)
VastaaPoistaVoih, tätä on ihan pakko tehdä. Ja minulta löytyy maasta niitä punajuuria, keltajuuria ja raitajuuria, eli on ainakin teoriassa mahdollista saada sellainen kolmen värin terriini (kunhan vaan pipertämättömyyteni ei tule esteeksi).
VastaaPoistaAi... nyt mä olen ihan kade sun kasvimaallesi :) Raitajuuriakin... ja täällä Stadissa ei ole missään muuta kuin punajuuria...
VastaaPoistaOnpa kaunis ulkonäkö! Tätä pitää kyllä yrittää rioauksella omaa twistiä :) punajuuri kun on yksi suosikeistani,nam ja vielä vuohenjuuston kera!
VastaaPoistaEikös vain olekin :) Tuo kuvassa oleva pehmeä vuohenjuusto oli ok, mutta ei ihan "se 110%" nappivalinta. Jos löydät vielä paremman juustomerkin, niin vihjaisepa, kiitos :)
VastaaPoistaTodella kaunista. Tätäkin täytyy kokeilla.
VastaaPoistaOn kaunista, mutta olen miettinyt pitäisikö vuohenjuuston dominoivaa makua taittaa jollain muulla, vaikka parmesaanilla ja creme fraichella, tai jollain. Täytyy kokeilla jotain erilaista versiota :)
VastaaPoista