Olen
joitakin vuosia sitten törmännyt ahvenreseptiin, joka saattaa olla alkujaan jostain
Mysi Lahtisen kirjasta. Kyseistä kirjaa en ole lukenut, mutta mahdollisesti
Mysin inspiroimana esitän oman versioni aiheesta.
Paistetut ahvenfileet
kurkkukermassa
400-500
g ahvenfileitä
1 kurkku
(1-2
tl) hienoa merisuolaa
2
rkl etikkaa (sitä
tavallista)
vehnäjauhoja
voita
1 rkl kapriksia
1 rkl kapriksia
2
dl kermaa
valkopippuria myllystä
Pese
kurkku ja leikkaa se paksuhkoiksi muutaman sentin mittaisiksi ”tulitikuiksi”.
Laita kurkut kulhoon ja ripottele niille suolaa niin, että kaikki kurkut saavat
osansa. Odottele kymmenisen minuuttia välillä kurkkuja sekoitellen. Lisää
joukkoon etikka ja sekoita taas. Anna maustua ainakin vartti.
Käsittele
ahvenfileet paistokuntoon ja poista lihasruotorivi tekemällä v –viilto. Jos
olet itse pyydystänyt ahvenesi, hae täältä fileointiohjeet. Jauhota fileet ja
paista ne pannulla voissa kauniin värisiksi. Mausta maltillisesti suolalla ja
valkopippurilla. Sekoittele pannulle joukkoon kurkkutikut liemineen sekä
kaprikset. Paistele hetken aikaa varovasti liikutellen, että ahvenfileet
pysyisivät koossa. Sitten lorauta joukkoon kerma, anna hetken aikaa
pulpahdella, ja ahvenet ovat valmiita tarjottavaksi keitettyjen uusien perunoiden
kanssa.
Jotain tällaista muistan joskus jossain maistaneeni ja hyvää oli. Kiitos vinkistä :) Tätä täytyy kokeilla itsekin.
VastaaPoistaEtikkaiset kurkut ja kaprikset antavat kivaa potkua muuten aika tavis annokselle :)
VastaaPoista