Briossitaikinaa (resepti täällä) oli pakasteessa sellainen rasiallinen, että kun sen sulatti, siitä sai paistetuksi pari vohvelia. Vohvelin päälle kasattiin runsas annos savustettua kirjolohta ja muuta sopivaa herkkua, jolloin aineksista tuli ihan kelpo päivällinen. Kun vohvelit korvasivat perunat, niin nätisti annosteltuna tämä näytti melkein juhla-aterialta.
Savulohivohvelit (kahdelle)
200 g briossitaikinaa
3 rkl hienonnettua tilliä
4 rkl majoneesia
1 keitetty kananmuna
Ihan ensin savusta kirjolohifilee (savustuksesta kerrotaan täällä) tai osta valmis lämminsavukala. Valmista sitten kastikkeet sekoittamalla keskenään ensin creme fraiche, hunaja, tilli sekä suola, ja toisena majoneesi sekä srirachakastike keskenään.
Paista taikinasta kaksi isoa ”belgialaista” vohvelia. Levitä vohveleiden päälle ensin tilli-creme fraiche –kastike, sen päälle lämminsavulohta, pikkelöityä punasipulia, avokadoviipaleita, herneitä, pari kananmunalohkoa, srirachamajoneesia sekä viimeksi hiukan salaattiversoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti