TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Pikaruokaa: parsaa, gnoccheja, herneitä ja (kirjo)lohta

 

 

Ensimmäiset espanjalaiset parsat ovat tulleet kauppoihin, enkä mitenkään voinut vastustaa kiusausta ostaa yhtä nippua. Varsinkin, kun kurkistin paketin sisään ja huomasin että parsojen leikkauspinnat olivat oikein tuoreen ja hyvän näköiset. Samalla löytyi käyttöä jääkaapissa odottaneelle pussilliselle perunagnoccheja. Kun olemassa oleviin aineksiin lisätään vielä vähän kalaa, niin siinä onkin jo kasassa hyvä, helppo ja nopea ateria todella vähällä tiskillä. Kala kypsyi airfryerissa ja muut ainekset paistinpannussa.
 
Kala kuuluu pääsiäisen ruokapöytään, joten tämä sopisi hyvin vaikka kiirastorstain päivälliseksi. Jälkiruoaksi kalalle pistaasi crème brûleé tai romanovin mansikat ja valkosuklaamousse.
 

 

Parsa-gnocchipannu ja lohta

 

500 g             perunagnoccheja
1 nippu          tuoretta vihreää parsaa
1 pussi          pakasteherneitä
hiukan           raastettua sitruunankuorta
3                    kevätsipulia
2 rkl              tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl              tuoretta tilliä
1 dl                vettä
2 rkl              oliiviöljyä
hienoa merisuolaa

400-450 g     pala nahallista lohta tai kirjolohta

hienoa merisuolaa

 

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna lehtipersilja sekä tilli ja raasta joukkoon hiukan sitruunankuorta. Kaikkiaan yrttejä saisi olla yhteensä noin desilitran verran.

Mausta kala pienellä määrällä suolaa ja raasta pinnalle hiukan sitruunankuorta. Laita kala airfryerin koriin ja säädä lämpötilaksi 180 astetta ja ajaksi 8-10 minuuttia. Kahdeksalla minuutilla kala on semikypsää, kymmenellä minuutilla kypsää mutta vielä kauniisti lohkeilevaa. Yli 10 minuutin kypsennys kuivattaa kalaa jo liikaa.

Mittaa paistinpannulle vesi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Sekoittele gnoccheja kunnes vesi alkaa olla haihtunut ja lisää sitten öljy. Paistele gnoccheja hetki oliiviöljyssä. Lisää sitten paloitellut parsat sekä pakasteherneet ja sekoittele kunnes parsapalat ovat hiukan pehmenneet ja pakasteherneet kauttaaltaan lämpimät. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää lopuksi yrttisilppu ja sekoita se ainesten joukkoon. Jos annokselle haluaa jonkin kastikkeen, ruskistettu voi sopii hyvin näiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti