Kun paahdettu kurpitsa ei kokonaan mennyt kurpitsa-kookos-katkarapukeittoon, soseutin loput ja käytin sosetta brownies-reseptiin. Suklaa- ja kurpitsasosetaikinasta paistetut browniet paistuivat ihanan tahmean meheviksi ja taas tuli makeannälkä tyydytetyksi.
Tahmeat kurpitsa-suklaabrowniet
suklaataikina
1 ¼ dl rypsiöljyä
kurpitsasosetaikina
200 g kurpitsasosetta paahdetusta kurpitsasta **)
*) kurpitsapiirakkamauste:
**) kurpitsan paahtaminen:
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja levitä leivinpaperi (13” x 9” / 32 cm x 22 cm) uunivuokaan.
Mittaa omiin (4 kpl) astioihinsa suklaataikinan kuivat aineet, suklaataikinan rypsiöljy ja munat, kurpitsasosetaikinan kuivat aineet, kurpitsasosetaikinan kurpitsasose ja munat. Sekoita huolella kuivat aineet omissa kulhoissaan ja vatkaa kevyesti nestemäiset aineet omissa kulhoissaan. Kaada öljy-kananmunaseos suklaataikinan kuivien aineiden joukkoon ja sekoita sen verran että taikinasta tulee tasaista. Kaada sitten kurpitsasose-kananmunaseos kurpitsasosetaikinan kuivien aineiden joukkoon ja sekoita ainekset sekaisin.
Kaada puolet suklaataikinasta vuokaan ja tasoita. Kaada sitten puolet kurpitsasosetaikinasta suklaataikinan päälle vuokaan ja tasoita. Lusikoi loput taikinat vuokaan vuorotellen ja lopuksi pyörittele hammastikulla tms taikinan tummat ja vaaleat osat pyörteille.
Kypsennä brownieta uunin keskitasolla 30-40 minuuttia tai kunnes taikinaan pistettyyn puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä brownie ennen sen leikkaamista paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti