Smash tacojen valmistuksesta jäi sen verran omatekoista tacomaustetta, että se piti käyttää johonkin ja sitten löysin reseptin nimeltä ”Cowboy caviar”. Jos eilinen resepti oli erityisesti lihansyöjille, tämä on herkullista kasvisruokaa. Helppotekoinen salsa on todella maukasta ja aivan loistava iltapala sellaisenaan tortillachipseillä lusikoitavaksi, mutta sopii yhtä hyvin myös jonkun liharuoan lisukkeeksi.
Alkuperäisissä Cowboy caviar (tai Texas caviar) resepteissä käytetään mustasilmäpapuja (black eyed beans), mutta Suomessa yksikään tavallinen kauppa ei myy niitä, ei suolaliemessä eikä edes kuivattuna, vaan ne pitäisi tilata jostain erikoiskaupasta netissä. Menin siitä missä aita oli matalin ja korvasin mustasilmäpavut ruskeilla pavuilla (suolaliemessä). Paprikaakin tähän olisi voinut laittaa eri värisiä, mutta mökkikunnan pikkukaupassa oli vain punaisia paprikoita, joten tässä on punaista paprikaa. Kuvan valkoiset palat ovat kotimaista omenaa (lajike: Jaspi), joka ei kuulu "viralliseen" reseptiin. Annoksesta riittää neljälle.
Texas kaviaari
kastike:
Omatekoinen tacomauste:
1 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl jeeraa
2 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
Sekoita kaikki
ainekset keskenään.
1 – 2 pussia tortillachipsejä
Huuhtele ja valuta pavut sekä
maissinjyvät. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi, mutta poista sisukset
siemenineen. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianterinlehdet
ja leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipuli pieniksi
kuutioiksi. Älä vielä tässä vaiheessa tee mitään avokadolle.
Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, puolikkaan limetin mehu, vaahterasiirappi sekä omatekoinen tacomauste.
Sekoita kasvikset sekä kastike yhdessä kulhossa. Koska avokado ei tykkää sekoittelusta, se lisätään vasta nyt. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Purista kuutioille puolikkaan limetin mehu ja sekoita kevyesti. Kääntele avokadopalat varovasti salsan joukkoon.
Tarjoile tortillachipsien kanssa.
Herkullisen näköinen salsa🌽Mutta onpa ihmeellistä että mustasilmäpapuja ei oikein löydy Suomessa
VastaaPoistaOli kyllä tosi hyvää, vaikka mustasilmäpavut jäivät puuttumaan. Ehkä niitäkin jonain päivänä ilmestyy suomalaisiin kauppoihin? :)
VastaaPoista