TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Smash taco ja tomaatti-avokadosalsa


Jatketaan vielä tortilla-texmex-linjalla ja tehdään tortilloista pikaruokaa. Tämä ei ole smash burger, vaan smash taco, lihansyöjille. Paketti pikkutortilloja, texmex-maustettua jauhelihaa, juustoraastetta ja tomaattisalsaa, niistä tulee herkkua helposti ja nopeasti.


 

Smash tacot ja tomaatti-avokadosalsaa

(8 tacoa)

 

1 paketti (8 kpl) pieniä maissi-vehnätortilloja
500 – 600 g  vähärasvaista naudan jauhelihaa
2,5 rkl           taco-maustesekoitusta *) omatekoinen, katso alempaa ohjeesta
1 pussi          juustoraastetta (tässä: mozzarella-provolone)

3                    isoa tomaattia kuutioina

puolikas         punasipuli pieninä kuutioina
1 ruukku        korianteria (vain lehdet)
2                    kevätsipulia ohuina viipaleina
1                    avokado
1                    limetin mehu
(1 pieni jalapeno)
(creme fraichea)

Valmista ensin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuelti. Halkaise avokado, poista siemen, leikkaa sisus kuutioiksi ja valele palat limetin mehulla. Hienonna korianterinlehdet ja sekoita kaikki ainekset yhteen.

*) Omatekoinen tacomauste:

1 rkl   suolaa
1 rkl   rouhittua mustapippuria
1 rkl   kuivattua oreganoa
2 tl     kuivattua basilikaa
2 tl     jeeraa
2 tl     valkosipulijauhetta
1,5 tl  jauhettua korianteria
1 tl     savupaprikajauhetta
1 tl     chilihiutaleita
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Sekoita jauhelihaan tacomauste (2,5 rkl) ja jaa jauheliha kahdeksaan yhtä suureen osaan. Litistä jauheliha tortillojen pinnalle. Jauheliha kutistuu paistettaessa joten se kannattaa levittää koko tortillan leveydeltä reunasta reunaan. Kun jauhelihan keskelle reunasta reunaan avataan vielä taiteviiva, taco on paistettuna helpompi taittaa.

Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja laita tortilla siihen jauhelihapuoli alaspäin.

Painele paistinlastalla niin että jauheliha pysyy lituskana ja kun jauheliha parin minuutin kuluttua on kypsää ja hyvin ruskistunut, käännä tortilla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Anna hetken paistua toiseltakin puolelta ja siirrä sitten lautaselle.

Kun juustoraaste on hiukan sulanut, lusikoi tacon keskelle tomaattisalsaa ja viimeistele jalapenolla sekä creme fraichella jos sellaisia sattuu olemaan, mutta pelkkä salsakin riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti