Jos pääsiäisen kahvipöytään kakku tuntuu liian isolta tarjottavalta, pienillä suklaamunilla viimeistellyt suklaahippukeksit ovat hyvä vaihtoehto. Keksit eivät vie edes tilaa jääkaapissa, jossa näin isoina juhlapyhinä sitä tilaa tuntuu olevan vielä tavallistakin vähemmän. Taikinan tekeminen sujuu tuossa tuokiossa ja reseptin lopussa kerron, miten osan voi tarvittaesssa laittaa pakastimeen odottamaan joko taikinana tai valmiina kekseinä.
Suklaamunakeksit
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
ja levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Sekoita keskenään jauhot,
ruokasooda, leivinjauhe sekä suola.
Mittaa voi ja sokerit yleiskoneen kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi (litteä sekoitin/K-vatkain) aloittaen ensin hitaalla nopeudella ja vähitellen nopeammalla. Sammuta yleiskone ja kaavi voivaahto kulhon reunoilta keskelle. Jatka sitten keskinopeudella vatkaamalla joukkoon kananmuna ja sen jälkeen vaniljauute. Kaavi taas taikina kulhon reunoilta keskelle. Lisää jauhoseos ja vatkaa taas melko hitaalla nopeudella kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Varo vatkaamasta liikaa.
Laita suklaamunat tukevaan muovipussiin ja murskaa ne rouheasti niin että joukossa on erikokoisia palasia. Erottele rouheesta pois suurimpia palasia noin kolmannes koko määrästä. Yhdistä pienempi suklaamunarouhe ja suklaahiput keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita sen verran että suklaamurut ovat sekoittuneet tasaisesti taikinan joukkoon.
Nosta taikinasta noin 50-60 gramman painoisia paloja ja taputtele niistä kämmenten välissä hellävaraisesti pyöreähköjä palloja tai ota palat jäätelökauhalla, jolloin ne ovat jo valmiiksi suunnilleen sopivan kokoisia ja muotoisia. Asettele uunipellille niin että kekseille jää runsaasti tilaa levitä. Painele erikseen otetut isommat suklaamunapalaset taikinapallojen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 5-6 minuuttia, käännä sitten pelti takareuna etureunaksi ja jatka paistamista toiset 5-6 minuuttia. Paistoaika riippuu ihan uunista. Varo kuitenkin paistamasta liian kauan. Keksien tulee olla reunoiltaan hiukan ruskistuneita ja jäähdyttyään jäädä keskeltä pehmeiksi. Kun keksejä voi käsitellä ilman että ne hajoavat, siirrä ne uunipelliltä jäähtymään ritilän päälle.
Nam,voin kuvitella että noista tuli tosi herkullisia
VastaaPoistaJoopa... Ei noilla aineksilla voi muuta tulla ;)
VastaaPoista