TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Lounaaksi ruokaisaa kirjolohisalaattia


En ole koskaan ollut mikään erityinen kvinoan ystävä, eikä sitä ole ollut ruokapöydässämmekään moneen vuoteen. Olen kyllä aikojen kuluessa kokeillut sitä erilaisiin ruokiin ja toistaiseksi parhaana reseptinä pidän kvinoatabboulehia. Päätin kuitenkin antaa kvinoalle vielä mahdollisuuden, kun kaupassa huomasin tällaisen pakkauksen, joka sisältää kolmen väristä kvinoaa, kuivattua porkkanaa, sientä, ruohosipulia ym. Lisäsin kvinoaa kirjolohisalaattiin. Kypsensin etukäteen sekä kvinoaseoksen että kirjolohen ja jäähdytin ne, jotta seuraavana päivänä oli helppoa ja nopeaa kasata niistä täyttävä lounassalaatti. Vaikka ostamassani seoksessa oli runsaasti makua, tämäkään ei valitettavasti onnistunut herättämään minussa suurta intohimoa kvinoaan, mutta moni muu saattaa tykätä tästä kvinoasta kovastikin. Salaatti kaikkineen oli kyllä oikein hyvää ja kalaahan pitäisi muutenkin syödä säännöllisesti  kerran tai pari viikossa.

 

Lounassalaatiksi kirjolohisalaatti

(kahdelle)
 

80 g  keittämätöntä kvinoaa

300 g  nahallinen kirjolohifilee
ruukullinen pehtoorinsalaattia tai vastaavaa
2  keitettyä kananmunaa
puolikas fenkoli
1  veriappelsiini
pikkelöityä raitajuurta (puna/valko/keltajuurta, resepti täällä)
1 dl  edamamepapuja (=soijapapu)
2  kevätsipulinvartta
 


Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kirjolohi suolalla, sitruunapippurilla sekä jauhetulla inkiväärillä ja kypsennä uunissa leivinpaperin päällä nahkapuoli alaspäin 180 asteessa noin 30-35 minuuttia. Poista kalasta nahka ja jäähdytä kala sekä kvinoa jääkaappilämpötilaan. Keitä kananmunat puolikoviksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori veriappelsiini ja leikkaa se viipaleiksi. Leikkaa fenkoli pienemmiksi paloiksi ja viipaloi kevätsipulit ohuelti.

Levitä pehtoorinsalaatti lautasten pohjalle ja asettele muut ainekset sen päälle. Viimeistele kevätsipulilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti