Myös jälkiruoka voi olla hävikin
torjuntaa. Toisinaan hedelmiä tulee ahnehdituksi ostoskoriin liikaa niin että
niitä kaikkia ei ehdi syödä ennen kuin viimeiset alkavat osoittaa jo pilaantumisen
merkkejä. Ylivuotiset marjat pakastimesta voi keittää hilloiksi jos niitä ei
ehdi syödä ennen uutta satokautta. Kyllä omatekoinen hillo voittaa kaupan
hillot 6-0 ja hedelmiäkin voi käyttää vaikka ne olisivatkin päässeet hiukan ylikypsiksi.
Jossain mediassa hävikkiruoka on
käsitetty ainoastaan kaupan punalaputetuiksi tuotteiksi, mitä pidän hyvin
outona näkemyksenä. Kyllähän kuka tahansa voi ostaa ja mikrossa lämmittää -30%
punalaputetun tuotteen, ei siihen tarvita suurta järkeä, mutta ne punalaputetutkin
ovat nopeasti todellista hävikkiä, kun alennuksesta innoissaan hamstraa niitä
keittiön täyteen. Hävikki mikä hävikki, riippumatta siitä tapahtuuko se kaupassa vai kotona. Taito on siinä että osaa löytää omasta jääkaapistaan ja
ruokakomerostaan niitä kohta mahdollisesti hävikkiin meneviä raaka-aineita ja käyttää ne
ruoanlaitossa.
Tässä vielä erilaisia reseptejä joilla
vaaniva makea ruokahävikki muutetaan herkuiksi.
paistuvat käden käänteessä hiukan
kuivahtaneesta pullasta tai vaaleasta leivästä.
valmistuu tuoreista tai
pakastemarjoista tai ihan vaan kaupan mehusta. Kannattaa muistaa että
vispipuuroa voi tehdä muustakin kuin puolukoista.
on klassikko johon saa hukattua niin vanhat
pullat kuin maidon ja marjatkin.
Kaikkien tuntema
on resepti jota voi soveltaa
loputtomiin eri marjoilla, hedelmillä ja maitotuotteilla.
Omenoista ja toissapäivän kivikovasta
patongista leivotaan herkullinen
Vohvelitaikinaan voi käyttää
monenlaisia maitotuotteita ja lopputulos on aina herkullinen.
tarjotaan yleensä erilaisten marjojen
tai hillojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Jos hedelmäkorin sisältö ei tyhjene
riittävän nopeaan, hedelmistä voi tehdä erilaisia
Mustanpuhuvat banaanit ovat
erinomaista raaka-ainetta tehdä
eli täyteläinen banaanilevite jota
voi käyttää maustamaan jogurttia, jäätelöä, tai mitä vaan.
Black Banana Curd soveltuu vaikka
juustokakun maustamiseen. Hyydytetty
sisältää tuorejuuston lisäksi jääkaapista
muitakin valinnaisia (hapan)maitotuotteita.
Hyvän näköistä purtavaa ja tuo olikin hyvä huomio,että vispipuuroon voi käyttää muitakin mehuja kuin pelkästään puolukkaa.Pullavanukas ja köyhät ritarit tuo lapsuuden keittiön mieleen ja hyvät muistot,vaikka silloin ei aina kermavaahtoa tai jäätelöä löytynytkään kyytipojiksi.Muistelen,että köyhiä ritareita ihan vaan hillon kanssa syötiin ja useimmiten vielä omenahillon,koska sitä oli yllinkyllin!
VastaaPoistaKiitos kommentista. Usein sitä vaan fakkiutuu niihin moneen kertaan tehtyihin ruokiin niin, että ei osaa ajatellakaan että jonkun reseptin voisi tehdä jollain hiukan erilaisella tavalla. Vaikka kaappi olisi täynnä mehuja, vispipuuroa ei voi tehdä kun ei ole puolukoita :) Se mannaryynikin voi olla jotain erilaista kuten ruismannaa, josta tulee ihanaa vispipuuroa mustaherukoiden kanssa
VastaaPoistahttps://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/09/superfoodia-suomesta.html