Kaikkihan tietävät mikä on ufo, siis tunnistamaton lentävä esine. Pakastimessamme ei kuitenkaan ollut lautasta eikä muutakaan lentävää, vaan se UFO oli Unidentified Frozen Object eli suomeksi tunnistamaton pakastettu juttu... Ihme, että niitä oli kuitenkin vain yksi ja se löytyi kun yritimme saada aikaan järjestystä ja samalla toivottavasti lisätilaa pakastekaappiimme. Ei päivämäärää, ei mitään nimilappua, joten mitä se on? Sulatimme sen ja ilmeni, että kyseessä oli jotakin pitkään kypsennettyä lihaa – lammasta, nautaa kenties? Karitsan niskaa, häränhäntää tai naudan rintaa? Kypsennettynä ja miedosti maustettuna. Rouva heitti kokkisotahaasteen ja kertoi minun olevan kokkausvuorossa. Aikaa riittävästi ja maku ratkaisee onnistumisen. Tästä lähti liikkeelle
Yllätyspata
n. 250 g ylikypsää naudan rintaa (sitä se oli) revittynä
2 rkl oliiviöljyä
1 iso
sipuli
1 solo
valkosipuli
1 kuivattu
chilipalko
1 prk datterini
tomaatteja (220 g)
4 kokonaista
neilikkaa
½ tl jauhettua
kanelia
½ tl kuivattua
oreganoa
1 dl punaviiniä
2 kevätsipulia
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Lorauta öljy pannulle, lisää chilipalko ja kuullota sipulia öljyssä miedolla
lämmöllä ja lisää myös valkosipuli sekä kuivat mausteet. Nosta hieman lämpöä ja
laita lihat pannulle, jotta ne lämpiävät ja maustuvat. Kaada punaviini pannulle
ja anna kiehua osittain kokoon ja lisää sitten tomaatit. Anna hetken aikaa
kiehua ja lisää tarvittaessa sopiva määrä vettä, jolla olet huuhtonut
tomaattitölkin. Lihahan on jo valmiiksi kypsää, ja jos laitoit heti aluksi
riisin kiehumaan niin ateria alkaakin olla valmis. Hienonnettua kevätsipulia
annoksen päälle ja makutuomari pääsee maistelemaan.
Makutuomarin kommentti: Wau… Jotain
hiukan stifadon tapaista, risottoriisiä ja brokkolinia, nam, saa laittaa
toistekin jos tällaisia ufoja tulee uudelleen vastaan pakkasesta ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti