Elämme mielenkiintoisia aikoja. Toiset tekevät etätöitä kotona ja lapset hoitavat virpomisen etänä kuvaviestillä :) Pääsiäispupu oli onneksi ollut hereillä ja toimittanut suklaamunat virpojille jo hyvissä ajoin paria viikkoa etukäteen.
Viikolla paistettiin rapeita vohveleita, kun halusimme pelastaa yhden mustapilkullisen banaanin ja purkin creme fraichea, jonka päiväys oli juuri mennyt ohi bestbeforen. Ja tokihan pakastimesta aina täytyy löytyä yksi paketti vaniljajäätelöä.
Viikolla paistettiin rapeita vohveleita, kun halusimme pelastaa yhden mustapilkullisen banaanin ja purkin creme fraichea, jonka päiväys oli juuri mennyt ohi bestbeforen. Ja tokihan pakastimesta aina täytyy löytyä yksi paketti vaniljajäätelöä.
Rapeat vohvelit ”banoffee”
2 munaa
(huoneenlämpöisiä)
3 rkl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
pikkuripaus suolaa
2,5 dl maitoa
200 g creme
fraichea
50 g voisulaa
paistamiseen hiukan kirkastettua voisulaa
lisäksi banaania, jäätelöä,
kinuskikastiketta
Sulata voi ja anna sen jäähtyä
kädenlämpöiseksi. Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja vaahdota kevyesti.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä suola. Vatkaa munavaahdon joukkoon
vuorotellen jauhoa ja maitoa. Lisää lopuksi creme fraiche sekä voisula ja
sekoita hyvin. Anna vohvelitaikinan tekeytyä tunnin verran ennen paistamista.
Voitele vohvelirauta ohuelti
kirkastetulla voisulalla ja paista vohvelit. Taikinasta tulee 8
normaalikokoista vohvelia. Jäähdytä vohvelit ritilän päällä, jolloin ne jäävät
ihanan rapeiksi. Tarjoile banaaniviipaleiden, jäätelön ja kinuskikastikkeen
kanssa.
Enpäs ole koskaan kokeillut ranskankermaa vohveleihin! Hyvä idea! Näyttää herkulliselta
VastaaPoistaNyt on pakko mennä heti tekemään vohveleita! Teen kyllä tähän hätään taikinan ohukaisaineksista, kun niitä saattuu aina kotivaraksi olemaan. Mutta tummia banaaneja on pari ja kinuskikastikettakin löytyy. Argh! Tämä korona lihottaa minut entisestään!='D
VastaaPoista@ Lasten ja hellan välissä
VastaaPoistaPannukakut ja vohvelit on siitä kiitollisia valmistaa, ettei ole niin suurta väliä mitä maitotuotetta sinne sekoittaa ja vähän hapantuneetkin vaan paranee siellä taikinassa.
@ Marketta
Kieltämättä tässä itse kukin saa alkaa normaalia useammin tarkastelemaan vaa'an lukemia ja tekemään niistä johtopäätelmiä...