Monet viettävät äitienpäivää perheen
yhteisellä aterialla, jotkut ravintolassa, jotkut kotonaan, usein jopa monta
sukupolvea yhdessä. Teimme sellaisen kolmen ruokalajin menun, joka on erittäin
herkullinen, mutta kuitenkin helppo toteuttaa kotikeittiössä. Alkuruokana on
cashew-hernekeitto. Sen voi valmistaa jääkaappiin odottelemaan jopa pari päivää etukäteen, jolloin
sunnuntaina ei iske kiire ja paniikki. Sitten vaan ennen tarjoilua keitto lämmitetään
ja jaetaan lautasille. Ohje on kuudelle.
Pääruokaohje julkaistaan keskiviikkona ja jälkiruoka torstain päivityksenä. Jos et millään jaksa odottaa niitä, tässä muutamia vanhempia äitienpäivämenuja:
Äitienpäiväksi kolmen ruokalajin menu kotikeittiössä
Äitienpäivämenu x 2
Menu äidille sunnuntaiksi (x2)
Pääruokaohje julkaistaan keskiviikkona ja jälkiruoka torstain päivityksenä. Jos et millään jaksa odottaa niitä, tässä muutamia vanhempia äitienpäivämenuja:
Äitienpäiväksi kolmen ruokalajin menu kotikeittiössä
Äitienpäivämenu x 2
Menu äidille sunnuntaiksi (x2)
Cashew-hernekeitto
2
rkl oliiviöljyä
1
iso keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g paahtamattomia ja suolaamattomia cashewpähkinöitä
0,5
tl suolaa
mustapippuria
myllystä
0,5
tl chilihiutaleita
5
dl vettä
400
g pakasteherneitä
2
dl vettä
1-2
rkl omenaviinietikkaa
suolaa
ja/tai mustapippuria
viimeistelyyn oman maun mukaan
hienonnettua
kevätsipulia/ hienonnettua lehtipersiljaa/ herneenversoja/ syötäviä kukkia
Kuori
sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi
nekin ohuelti. Kaada kattilaan oliiviöljy sekä sipulit ja kuullota niitä melko
matalalla lämmöllä noin puoli tuntia kunnes sipulit ovat muuttuneet täysin
pehmeiksi ja makeiksi. Jos ne näyttävät kuivuvan liikaa, lisää joukkoon aina tarvittaessa
lusikallinen vettä. Kun
sipulit ovat valmiit, lisää cashewpähkinät ja sekoittele niitä hetki sipuleiden
kanssa. Lisää sitten suola, mustapippuri, chilihiutaleet sekä vesi ja keitä
seosta 20 minuuttia kunnes pähkinät ovat pehmenneet.
Lisää
jäiset herneet sekä 2 dl vettä, ja kun seos on kuumentunut takaisin
kiehumispisteeseen, anna herneiden kypsyä vielä minuutin ajan. Soseuta seos heti
blenderissä kahdessa erässä ja paseeraa keitto vielä siivilän läpi toiseen
astiaan. Jos keitto on liian paksua, ohenna sitä tarvittavalla määrällä
kiehuvaa vettä. Ei tarvitse pelätä, että maku laimenee, sillä makua on yllin
kyllin vielä senkin jälkeen. Viimeistele keitto maustamalla se
omenaviinietikalla sekä tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
Nyt
keitto voi odottaa ruokailijoita vaikka pari päivää jääkaapissa. Lämmitä keitto
ennen tarjoilua (ja tarvittaessa lisää vielä vähän kiehuvaa vettä), jaa se
lautasille ja viimeistele annokset rouhauksella mustapippuria sekä sopivilla vihreillä tai vaikka syötävillä
kukilla.
Ihana ja ihanan värinen vegaanikeitto:)
VastaaPoistaVegaanistapa hyvinkin, vaikka meillä blogissa ei olekaan mitään "tontonton"-tageja :)
VastaaPoistaCashewpähkinät tekevät tästä todella runsaan ja kermaisen.