Suolaiset vohvelit ovat ruokaa,
joka tuntuu kuin se ei olisi ruokaa ollenkaan, vaan pelkkää herkuttelua.
Ruoalla herkuttelua viikonloppuna, mikäs sen parempaa, joten vohveliraudat
esiin sieltä kaapin perukoilta ja töihin.
Suolaisen vohvelin päällysteeksi
levitimme Hellmanns’in majoneesia, viime syksynä tehtyä vihreää tomaatti-chilihilloa,
ylikypsää kaninlihaa, paistettua pekonia sekä pikkelöityä punasipulia. Yhdistelmä
oli ihan superhyvää.
Koska tällaisten ruokien reseptit
ovat hyvinkin joustavia, osa näistäkin päällisistä on mahdollista korvata sillä
mikä sattuu olemaan helpoiten saatavilla. Ihanan rapeaa pekonia ja
happamanmakeaa punasipulia ei tässä kannata vaihtaa toiseksi, mutta liha voi
käytännössä olla mitä tahansa hyvin maustettua nyhtölihaa, broileria, kania,
possua (esim grilliribseistä) tai jotain muuta. Vihreän tomaatti-chilihillon voi korvata punaisella paholaisenhillolla - tai hätätapauksessa vaikka kaupan kurkkusalaatilla, joka sopii
varsinkin possun kaveriksi.
Pikkelöity punasipuli
Suolaiset vohvelit
3
munaa (koko L)
4
dl maitoa
1
dl hiilihapotettua vettä
4
dl vehnäjauhoa
1,5
tl leivinjauhetta
0,5
tl suolaa
75
g kädenlämpöistä voisulaa
Vatkaa
munat kulhossa ja lisää maito sekä hiilihapotettu vesi (”vissy”). Sekoita
keskenään vehnäjauho, leivinjauhe sekä suola ja vatkaa ne muna-maitoseoksen
joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja anna taikinan tekeytyä puolisen
tuntia ennen vohvelien paistamista.
Paista
vohvelit vohveliraudan käyttöohjeen mukaisesti ja tarjoile heti lämpimän
rapeina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti