Taas sinne oli kertynyt kaikenlaista, jääkaappiin siis. Pala vielä toistaiseksi ihan kelvollista palvikinkkua, puoliksi käytetty pussillinen mozzarellaraastetta, muutama miniluumutomaatti, pari kevätsipulinvartta, vajaa paketti herkkusieniä joiden parasta ennen –päiväys on ylihuomenna… Johonkin nekin pitäisi saada käytetyksi ja kun laiskuus iski, päätin yksinkertaisesti upottaa ne pannukakkutaikinaan. Iltapalaksi suolaista pannukakkua ja vihersalaattia. Tosiasiassa tästä tuli niin iso pannari, että iltapalan lisäksi siitä riitti vielä aamiaiseksikin. Paistan usein pienet pannukakut valurautapannussa, mutta jotenkin vaikutti siltä että kaikkine täytteineen taikina oli nyt liian suuri siihen. Seuraava paistinpannukoko on lempipannuni, Fiskarsin 26 cm Rotisser, jonka uuninkestävyys tosin piti tarkistaa netistä. Valmistaja lupasi pannun kestävän 240 asteen lämmön, joten se sai luvan toimia uunivuokana.
Ajastimien kanssa pitäisi olla
todella tarkkana varsinkin, jos keittiön eri ajastimissa on
minuutti-sekunti-käynnistysnapit eri kohdissa. Laitettuani pannukakun uuniin säädin
ajastimen 25 minuuttiin, painoin käynnistysnappia ja siirryin nettiin lukemaan
päivän lehteä. Jossain vaiheessa mietin, että varmaan kohta ajastin piippaa ja
menin keittiöön katsomaan paljonko aikaa on jäljellä. Vain huomatakseni, että
olin käynnistyksen sijasta painanut minuuttinappia eikä ajastin ollut
käynnistynyt lainkaan, vaan näytti nyt 26 minuuttia. Onneksi pannukakun väri
oli vielä kohtalaisen vaalea, joten lopun aikaa päivystinkin sitten uuninluukun
vieressä pannukakun valmistumista.
Jääkaapin siivous –pannukakku
2,5
dl vehnäjauhoa
3
munaa (koko M)
4
dl maitoa
0,5
tl suolaa
1
rkl voita
8
pientä herkkusientä
120
g palvikinkkua
80
g mozzarellaraastetta
2
kevätsipulia
0,5
dl paahdettua kuivattua sipulia
6
miniluumutomaattia
1
rkl oliiviöljyä
Kaada
jauhot kulhoon ja riko kananmunat jauhojen keskelle. Lisää hiukan maitoa ja
vatkaa ainekset tasaiseksi. Lisää suola sekä loppu maito, vatkaa hetki ja jätä
taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Laita
uuni lämpiämään 220 asteeseen. Sulata paistinpannulla voi ja ruskista siinä
pieniksi paloiksi leikatut herkkusienet. Anna sienten jäähtyä. Leikkaa
palvikinkku runsaan puolen sentin kuutioiksi ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita
keskenään herkkusienet, palvikinkku, mozzarellaraaste, kevätsipulit sekä
paahdettu sipuli. Leikkaa miniluumutomaatit puoliksi.
Kaada
paistinpannulle oliiviöljy ja kääntele pannua sen verran että öljy leviää
tasaisesti. Lisää pannukakkutaikina ja ripottele täytteet niin että ne uppoavat taikinan joukkoon.
Lopuksi aseta tomaatit päällimmäiseksi. Kypsennä pannukakku uunissa 220
asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti