Usein sitä kaipaa vaan mahdollisimman vähällä vaivalla toteutettavaa arkiruokaa ja tämä resepti on sellainen. Kesäkurpitsasta ja broilerin mehevistä reisipaisteista tulee hyvää lähes huomaamatta. Ainekset kerroksittain uunivuokaan, vuoka uuniin ja lisukkeeksi riisiä. Tämän helpompaa ruoanlaittoa ei enää ole muu kuin valmisruoka mikrossa.
Hapanimelää kanaa ja kesäkurpitsaa
600
g broilerin reisipaisteja
suolaa
ja mustapippuria myllystä
1
rkl ketsuppia
1
rkl hunajaa
3
rkl ruokokidesokeria
2
rkl sweet & sour kastiketta
1
pienen ananastölkin mehu
kourallinen
tuoretta korianteria
1
kesäkurpitsa
1
pienen tölkin ananasrenkaat (4 kpl)
3
uutta sipulia varsineen
nokare
voita
puolikas
sitruuna
Sekoita
pienessä kattilassa ketsuppi, hunaja, ruokokidesokeri, sweet & sour –kastike
sekä ananasmehu ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää puolet korianterista kuuman
liemen joukkoon ja sekoita. Viipaloi kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi.
Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa ananasrenkaat
pienemmiksi paloiksi. Jos reisipaistit ovat kokonaisia, leikkaa ne hiukan
pienemmiksi paloiksi ja suolaa ja pippuroi palat molemmin puolin.
Voitele
noin 20 x 30 cm uunivuoka voilla ja levitä vuoan pohjalle ensin vierekkäin
kesäkurpitsaviipaleet, niiden päälle ananaspalat ja niiden päälle tasaisesti
sipulirenkaat. Lado maustetut broilerinpalat kasvispedille ja kaada mausteliemi
niiden päälle.
Kypsennä
uunissa 175 asteessa ensin 25 minuuttia, käännä lihat, valele mausteseoksella
ja kypsennä toiset 25 minuuttia. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja kypsennä
vielä noin 10 minuuttia kunnes pinta hiukan ruskistuu.
Viimeistele
sitruunaviipaleilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile keitetyn basmatiriisin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti