Ensi sunnuntaina pikku
pääsiäisnoidat lentelevät virpomassa ja heille pitää varata jotain hyvää
palkkioksi. Kaupan suklaamunat ovat tietysti varma lahjus, mutta voisiko
ajatella että palmusunnuntain trullit vaihteeksi saisivatkin koriinsa pikku
suklaamunilla koristeltuja fudgeja. Yksittäiset karkit voi vaikka pakata läpinäkyvään sellofaanikääreeseen.
Pääsiäisen makein fudge
1
tölkki kondensoitua maitoa
300
g sokeria
1/5
tl ( 1 g) suolaa
75
g glukoosia
180
g voita
1
tl piparminttuaromia
300
g valkosuklaata
350-400
g pienenpieniä suklaamunia
50
g strösseliä + 2 rkl viimeistelyyn
Mittaa
paksupohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, sokeri, suola, glukoosi,
piparminttuaromi sekä voi. Rouhi valkosuklaa ja laita se kulhoon odottamaan.
Ota esiin noin 20 x 30 cm vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Erottele
minikokoisista suklaamunista 50-60 kpl fudgen viimeistelyyn ja loput sekoitetaan
karamellimassan joukkoon.
Kuumenna
maito-sokeriseosta liedellä kunnes sokeri on täysin sulanut joukkoon eikä
sekoitettaessa enää kuulu rahisevaa ääntä. Sekoita massaa huolella koko ajan
ettei se pala kattilan pohjaan! Kun sokeri on sulanut, vähennä lämpöä ja jatka
sekoittamista vielä 5-10 minuutin ajan
kunnes fudgemassa tuntuu sakenevan. Ota sitten kattila pois lämmöltä, lisää
valkosuklaarouhe ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää sitten 50 g
strösseliä ja suklaamunat. Sekoita huolella ja kaada massa vuokaan. Tasoita
pinta ja viimeistele ripottelemalla ensin pari ruokalusikallista strösseliä ja
sen jälkeen painelemalla pieniä suklaamunia massaan. Laita vuoka jääkaappiin
muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen voit leikata jähmettyneen fudgen paloiksi.
Kyllä maistuis mullekkin! :D Näyttää ihanalta ja just täydellisesti pääsiäisen aikaan sopivalta herkulta :)
VastaaPoistaOi oi miten hyvän näköistä:) Onneksi ovat tuolla ruudun takaa, sillä olen ollut jo melkein 4 kk sokerilakossa, muuten olisi vaikeaa;D
VastaaPoistaPääsiäisenä täytyy vähän herkutellakin eikä aina laskea kaloreita...
VastaaPoista