Viikon kalaruoan ainekset
löytyivät Ruoholahden K-citymarketista, jossa lienee tällä hetkellä pääkaupunkiseudun
ruokakauppojen paras kalatiski (ei ole maksettu mainos). Vinkkejä tänne, jos
joku tietää vielä paremman. Kokin laiskuutta on se, että sieltä yhdestä
paikasta sai myös kaikki muut ostoslistan tuotteet, kuten mirinin ja
misotahnan, vaikka niitä joutuikin vähän aikaa etsimään ennen kuin oikea
hylly löytyi. Ainesten määrä keittiön työpöydällä näytti ensin valtavalta,
mutta kun ne lopulta olivat lautasella, tässä oli juuri sopiva kahden hengen kala-annos.
Turskafileetä misokastikkeessa
400
g tuore, nahaton turskan selkäfilee
hiukan
suolaa
2
rkl Sakea
2
rkl Miriniä
4
rkl vaalea misotahnaa
1
rkl soijakastiketta
½
tl seesamiöljyä
Vispaa
keskenään sake, mirin, misotahna, soijakastike sekä seesamiöljy. Hiero hiukan
suolaa kalafileeseen, leikkaa filee 2-4 osaan ja laita tiiviisti suljettavaan
muovipussiin yhdessä kastikkeen kanssa. Puristele pussia sen verran että
kalanpalat peittyvät kokonaan kastikkeeseen. Jätä maustumaan huoneenlämpöön
noin tunniksi.
Laita
leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja aseta kalapalat siihen. Kaada päälle kastike
muovipussista. Kypsennä kalaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia (riippuu fileen paksuudesta)
ja sen jälkeen ylätasolla grillivastuksen alla vielä sen verran, että kalan
pinta saa hiukan väriä. (Varo ettei leivinpaperi kärähdä!)
Paksoita, sieniä ja nuudelia
1
rkl Miriniä
2
rkl soijakastiketta
1
tl seesamiöljyä
1
tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni linnunsilmächili hienonnettuna
200
g ruskeita herkkusieniä
400
g paksoita
3 kevätsipulia
2
rkl (maapähkinä)öljyä
100
g pikanuudeleita
kourallinen
suolapaahdettuja maapähkinöitä
1
kevätsipuli ohuina viipaleina
kourallinen
tuoretta korianteria
Sekoita
ensin maustekastike ja jätä se odottamaan. Leikkaa paksoit sentin viipaleiksi. Viipaloi
3 kevätsipulia ja sekoita ne paksoin
joukkoon. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä nuudelit ja laita
ne odottamaan. Kuumenna wokkipannu tai iso paistinpannu ja laita siihen
sieniviipaleet. Hämmennä kunnes sienistä alkaa irrota kosteutta. Lisää öljy (jos
ei ole maapähkinäöljyä, käytä ihan tavallista rypsiöljyä) sekä paksoi-kevätsipuliseos
ja sekoita hetki. Lisää maustekastike ja sekoittele vielä 3-4 minuuttia kunnes
kasvikset ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kypsät nuudelit ja sekoita.
Paksoin
juuriosa on aika koristeellisen näköinen ruusuke. Siitä voi jättää ehjäksi viimeiset pari senttiä ja
paahtaa pannulla koristeeksi.
Laita
lautasille ensin wokattu kasvis-nuudeliseos, sen päälle kala ja viimeistele
rouhituilla maapähkinöillä, kevätsipulilla sekä korianterisilpulla. Ja sitten vielä se paksoiruusuke :)
Ihana resepti. Miso sopii kyllä kaikkeen. Siitä on tullut suosikki keittiössäni.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kala-annos. Itse tykkään K-Supermarket Postitalon kalatiskistä. Uudeksi vuodeksi sieltä löytyi todella tuore sushilohi (pelastus, sillä kahdessa muussa lähellä olevassa oli loppu.. tai erittäin hintavaa).
VastaaPoista@ Anne
VastaaPoistaMisotahnalla on helppo lisätä makua - hyvää umamia.
@ Kaura
Kiitos vinkistä. Täytyypä joku päivä poiketa Postitalolla. Olen kyllä joskus asioinut siellä, mutta kun ei ole ollut tarvetta kalan ostamiselle, en ole huomannut tsekata paikan kalatiskiä.
Voiko Saken korvata jollain? Ohje kuulostaa muuten hyvältä. Olisi tarvetta tehdä myös gluteenittomana.
VastaaPoistaHei Anonyymi
VastaaPoistaSoijakastiketta saa nykyään gluteenittomana ja
saken voi korvata kuivalla sherryllä.
Hauskoja kokkaushetkiä :)