Pikkujouluna
ruoanlaiton ei tarvitse olla kovin ryppyotsaista puuhaa. Notkuvien
herkkupöytien sijasta aterian voi valmistaa helposti, edullisesti, todella
nopeasti ja vähemmälläkin ruoanlaittokokemuksella - ja silti siinä maistuu
joulu. Hyvässä seurassa vaatimattomampikin ateria on yhtä juhlaa. Ei oteta
turhia paineita, sillä tämä onnistuu kaikilta:
Pikkujoulun
pikakinkku kahdelle
1 HK:n
sininen lenkki kuori poistettuna
Dijon
sinappia
korppujauhoa
kokonaisia
neilikoita
Lisäkkeet
1 loota Saarioisten
jouluperunalaatikkoa (400 g)
(HUOM! Ei sponsoroitu, se
nyt vaan on ihan semi ok)
1 pss pakasteherneitä
3-4 siivua
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia suikaloituna
1 sipuli
kuorittuna ja suikaloituna
½ lihaliemikuutio
1 dl vettä
( ½ dl kermaa)
Kuumenna uuni 200°C :een. Poista perunalaatikosta
kansi ja laita sen pinnalle kaksi reilua viipaletta voita. Poista ”kinkusta”
kuori, sivele makkarat Dijon –sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Tökkää
makkaroihin vielä kokonaisia neilikoita ihan kuten oikeaankin joulukinkkuun. Laita
makkarat voideltuun tai tarttumattomaan uunivuokaan. Kun uuni on kuumennut niin
laita makkaravuoka ja perunalaatikkovuoka uuniin keskitasolle ja kypsennä n. 30
minuuttia.
Sillä aikaa laita pieni liraus öljyä paistinpannulle
ja ruskista siinä ilmakuivattu kinkku. Siirrä se sivuun lautaselle odottamaan
ja lisää vähän voita pannulle. Kuullota siinä suikaloitu sipuli ja siirrä sekin
lautaselle odottelemaan. Laita pannulle vesi (ja kerma), murenna siihen
liemikuution puolikas, lisää herneet suoraan pakkasesta ja anna kiehua
hiljalleen kunnes herneet ovat kypsiä ja neste lähes kokonaan haihtunut. Lisää
sitten ilmakuivattu kinkku ja sipuli ja sekoita ja siirrä sivuun odottamaan
”kinkkua” ja laatikkoa. Rakenna annos ja nauti mieleistesi juomien kanssa. Hilpeää
pikkujoulua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti