Joulukuu
on paras aika kokata sellaisia ruokia, joiden mausteet vievät ajatukset
kaukomaille. Ensinnäkin sen vuoksi, että jos nyt sotkee joka paikkaan
glögimaustesekoitusta, jouluna siihen on jo totaalisen kyllästynyt. Toiseksi
siksi, että kun vetää verhot eteen ja nauttii etnomauista, ulkona vallitseva loska
ja räntäsade ehkä unohtuvat hetkeksi. Koiratkin kulkevat ulkona sen näköisinä kuin
viestittääkseen vastaantulijoille ”Mitä pahaa me ollaan tehty että näin
rangaistaan pakottamalla ulos tähän keliin? Eikö meillekin voisi laittaa
sellaista hiekkalaatikkoa johonkin nurkkaan?”…
Broileripyörykät
400 g broilerin
jauhelihaa
2,5 cm eli
sormenpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin
kynttä raastettuna
1 rkl korppujauhoja
0,5 dl kermaista
kookosmaitoa
hienoa
merisuolaa
mustapippuria
myllystä
öljyä
paistoon
Sekoita kaikki mausteet broilerinjauhelihataikinaan.
Sekoita korppujauhot kookoskermaan, anna hetki turvota ja sekoita
pyörykkätaikinaan. Muotoile massasta noin 12 pyörykkää ja paista ne pannulla.
Niiden ei tarvitse olla läpikypsiä vielä tässä
vaiheessa, koska ne kypsyvät loppuun kastikkeessa. Älä siis turhaan polta niitä
liian kuumalla pannulla.
Kookoskastike
3,5 dl kermaista
kookosmaitoa (4 dl:n purkista loppuosa)
2,5 cm pala
inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin
kynsi raastettuna
1 sitruunaruoho
veitsen hamaralla murskattuna
1 rkl light
soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
ripaus currya
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
myllystä
tilkka öljyä
(1/2 – 1 rkl demerarasokeria)
Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää siihen
inkivääri, valkosipuli, curry ja cayennepippuri ja sekoittele niitä hetki.
Lisää sitten kookoskerma, sitruunaruoho, mustapippuri, soija ja osterikastike
ja anna kiehua hiljaa nelisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
mausteita. Kaipasin itse siihen hieman lisää makeutta ja lisäsin n. 1 rkl demerarasokeria
tässä vaiheessa. Lisää sitten pyörykät ja anna niiden hautua hiljaisella
lämmöllä kypsiksi.
Tarjoa riisin kera.
Jee, tällä nousi yksi arkisuosikeista, broilerjauhelihaipyörykät ihan uudelle tasolle!
VastaaPoistaJos tykkää itämaisista mausteista, se on hyvää varsinkin nyt välipäivinä, kun kinkkua ja laatikoita tulee jo korvistakin ;)
VastaaPoista