Tässä on
vielä runsas kuukausi pääsiäiseen, mutta lampaan- tai karitsanliha ei ole
pelkkää pääsiäisajan ruokaa. Karitsanjauhelihasta saa vaikka haudutetuksi
maukkaan muhennoksen, joka tarjoillaan kasvisten ja ohutleivän kanssa.
Karitsanjauhelihamuhennos
400 g karitsan
jauhelihaa
1 sipuli
hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2 rkl hienonnettua
tuoretta rosmariinia
2 rkl hienonnettua
tuoretta timjamia
1/2 tl garam
masala –maustesekoitusta
2-3 rkl tomaattipyreetä
1/2 tlk tomaattimurskaa
(200 g)
2 kevätsipulia
viipaloituna
suolaa
kirkastettua
voita tai voi/öljyseosta paistamiseen
Ruskista jauhelihaa kirkastetussa voissa. Lisää sipuli
sekä valkosipuli ja paista miedommalla lämmöllä, kunnes sipuli on kuullottunut.
Sekoita joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska sekä muut mausteet ja anna muhia
hiljaa kannen alla puolisen tuntia kunnes jauheliha on hyvin kypsynyt. Sekoita
vielä kevätsipuli 10 minuuttia ennen valmistumista kastikkeeseen. Maustaessasi
muista, että feta on melko suolaista.
kirsikkatomaatteja
babypinaattia
fetajuustoa
Levitä leivälle ensin jauhelihamuhennos ja sen päälle
kaikki muu. Leikkaa viipaleiksi tai kääri rullalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti