Joulu on nyt ohi. Ei enää
vähään aikaan kalaa, ei possua, ei laatikoita, eikä mitään mikä muistuttaa
jouluruoista. Päivän ruokalistalla oli nyt siis jotain täysin muuta eli parmesaanikanaa ja
parmesaanikukkakaalia. Helppoa, nopeaa ja maukasta. Salaatin ehtii tekemään
sillä välin kun lihat ja kukkakaalit paistuvat uunissa. Salaatissa tällä kertaa
avokadoa ja klementiiniä.
Parmesaanikanaa
ja –kukkakaalia
400 g broilerin rintafileitä
1 pienehkö kukkakaali
1 raastettu valkosipulinkynsi
100 g sulatettua voita
1 dl korppujauhoa
2 dl hienoksi raastettua parmesaania
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Sekoita raastettu valkosipulinkynsi sulatettuun
voihin. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, persilja, basilika,
suola sekä mustapippuri.
Leikkaa broilerinfileet noin tulitikkulaatikon
kokoisiksi paloiksi ja irrota kukkakaalista suunnilleen samankokoisia
kukintoja. Dippaa broilerin- ja kukkakaalinpalat ensin voisulaan ja sen jälkeen
kierittele ne korppujauhoseoksessa. Laita palaset vieri viereen uunivuokaan ja
kypsennä 225 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes sisus on kypsä ja pinta
kauniisti ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti