Fazer on
katalasti vaivihkaa lopettanut niiden ihanien suklaatryffelien valmistuksen.
Niiden kiiltävän sinikääreisten ranskalaistyyppisten tryffelien, jotka olivat
ihan parhaita joulukarkkeja. Niiden pyöreiden suklaapalleroiden, joiden päällä
on paksu kaakaokerros, sellainen joka meni ”väärään kurkkuun” jos yritti
hotkia. Mistä minä nyt teen suklaatryffeli-juustokakun?! Apua!
Ensi kerralla yritän ajoissa etsiä jostain aitoja ranskalaisia/belgialaisia
suklaatryffeleitä. Nyt on tyytyminen Pätkiksiin ja Mariannerakeisiin, josko ne
kävisivät korvikkeeksi…
Suklaatryffeli-juustokakku
pohja
100 g sulatettua voita
200 g Digestivekeksejä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
täyte
600 g Philadelphia tuorejuustoa
175 g sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
1/4 tl vaniljauutetta tai jauhettua vaniljatankoa
4 munaa (M)
200 g crème fraichea
140 g Pätkis minttusuklaata
100 g Mariannerakeita
pinnalle kaakaojauhetta, mansikoita ja sokerihelmiä
Rouhi digestivekeksit ja sekoita murujen joukkoon
kaakaojauhe sekä sulatettu voi. Taputtele keksitahna 23-27 cm irtopohjavuoan
pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.
Vatkaa isossa kulhossa huoneenlämpöinen Philadelphia
sekä sokeri. Lisää vehnäjauho sekä vanilja ja sekoita hyvin. Vatkaa seokseen
munat yksi kerrallaan ja viimeksi crème fraiche. Rouhi Mariannerakeet kevyesti
ja leikkaa Pätkikset pieniksi paloiksi. Sekoita minttusuklaat juustoseoksen
joukkoon ja kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle. Suklaat voi käyttää
myös kokonaisina ja levittää ne suoraan keksimurupohjalle ennen täytettä.
Paista kakkua 160 asteessa 1-1,5 tuntia kunnes täyte
on juuri ja juuri hyytynyt myös kakun keskeltä. Sammuta uuni, jätä luukku
hiukan raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa pari-kolme tuntia kunnes kakku on
kokonaan jäähtynyt. Laita kakku sen jälkeen vielä jääkaappiin jäähtymään ja tekeytymään
vähintään neljäksi tunniksi. Maku on vielä tätäkin parempi, jos kakun malttaa antaa olla jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Kakusta puolikas lähti
toiseen paikkaan, joten koristelin oman puolikkaamme paloiksi leikattuna. Ensin tomutin koko kakun pinnan kaakaojauheella ja sen jälkeen koristelin palat tuoreilla mansikoilla, pakastekuivatulla mansikkarouheella sekä sokerihelmillä. Mariannerakeiden ja
Pätkisten minttuinen maku sopi oikein hyvin mansikan kanssa.
Perinteinen uudenvuoden ruokamme on aina vaan ja joka vuosi "hummeri thermidor", kun se on vaan niiiiiin hyvää. Mutta täytyyhän jotain perinteitä olla, kuten "Illallinen Yhdelle" (Dinner for one), joka uskollisesti esitetään tv1:llä joka uudenvuodenaatto. Mikäli se jäi katsomatta, tässä linkki. Hyvää uutta vuotta kaikille.
Perinteinen uudenvuoden ruokamme on aina vaan ja joka vuosi "hummeri thermidor", kun se on vaan niiiiiin hyvää. Mutta täytyyhän jotain perinteitä olla, kuten "Illallinen Yhdelle" (Dinner for one), joka uskollisesti esitetään tv1:llä joka uudenvuodenaatto. Mikäli se jäi katsomatta, tässä linkki. Hyvää uutta vuotta kaikille.
https://www.youtube.com/watch?v=5n7VI0rC8ZA&ab_channel=RetroTV
Hyvää uutta vuotta epätrendikkääseen keittiöön! HIeno kakku. Eikö Brunbergin tryffelit sopisi tähän? En ole maistanut niitä aikoihin.
VastaaPoistaUutta vuotta sinnekin :) Ne Brunbergin tryffelit ovat jotenkin liian vaaleita ja liian makeita minun makuuni, mutta näin tällä kertaa.
VastaaPoista