Omenaruusuleivosten
reseptejä on ollut monessa blogissa, mutta samantyyppisiä ruusukoristeita voi
valmistaa myös porkkanasta suolaisten ruokien koristeiksi tarjottimelle,
annoksiin tai vaikka voileipäkakkujen päälle. Nyt kun hyvin varustetuista
ruokakaupoista on saatavilla värikkäitä ”sateenkaariporkkanoita”, muffinivuoassa niistä saa pyöräytetyksi kokonaisen värikkään
ruusukimpun. Ja jos leivontakaapissa sattuu olemaan erikokoisia muffinivuokia,
aina parempi.
Porkkanaruusut
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
6-8 kpl erivärisiä porkkanoita, mieluiten
mahdollisimman isoja
suolaa & mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja suikaloi ne ohuelti
pitkittäin. Levitä porkkanasuikaleet laakeaan astiaan, ripottele päälle hiukan
suolaa sekä mustapippuria ja pehmennä niitä mikrossa noin minuutin ajan
täydellä teholla.
Laita muffinivuoan koloihin paperivuoat ja öljyä ne kevyesti. Kääri koloihin porkkanasuikaleita löysälle rullalle. Aloita ulkoreunalta ja kääri viimeiset suikaleet keskelle. Ripottele juustoraasteseosta porkkanasuikaleiden väliin ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Tosi hyvä vinkki. Täytyy kaivaa viimeiset porkkanat maasta. Mielenkiintoinen ruokablogi sinulla. Vasta aloittanut bloggaamisen itse. T. Anne Maalaisbistrosta.
VastaaPoistaTerveisiä maalaisbistroon. Bloggaaminen on hyvä tapa säilöä reseptit :)
VastaaPoistaIhan mahtava - muistin juuri, että sinähän taisit olla jo monta askelta ennen viimeistä "vegaanipiirakkavillitystä", joka koostuu näistä ruusuista juurikin :)
VastaaPoistaHei Kati
VastaaPoistaNiinhän tässä taisin olla ;) Kai tämä epätrendikkyys tarkoittaakin juuri sitä, että tehdään jotain josta tulee trendikästä vasta vuoden kuluttua?...