Hullujen
päivien tarjouskani päätyi haudutuspataan pekonin ja valkoviinin kanssa. Tämä
ei ollut ihan ”laita kaikki pataan ja odota muutama tunti”-ateria, sillä
ainekset piti ensin pilkkoa ja ruskistaa pannulla. Siitä eteenpäin haudutuspata
kuitenkin hoiti homman loppuun. Tämä ruoanvalmistusmenetelmä on selvää säästöä,
sillä siinä kun uunin teho on 3800 wattia, niin haudutuspata (Merkki Prego 3,5
litraa, ostohinta muistaakseni jotain 20-30 euroa) hoitaa saman homman 200
watin teholla.
Kanin
kanssa sopii porkkanapyree. Valmistin tämän porkkanapyreen punaisista
porkkanoista, mutta jostain syystä soseutettaessa punainen väri muuttui
ruskeaksi… Miksi näin kävi, en tiedä. Punaisten porkkanoiden maku on kuitenkin
ihan mahtava, pyreen väristä viis. Lautasella on lisäksi (ensin keitettyä ja
sitten vasta kuorittua) mustajuurta sekä raitajuurta ja herneenversoja.
Kania
haudutuspadassa
1 kani (1300-1500 g)
hiukan suolaa ja valkopippuria
1 paketti Amerikan pekonia
1 iso (n 250 g) keltasipuli
1 hapahko (noin 250 g) omena
nokare voita
1 sellerinvarsi
1 pieni (n 100 g) palsternakka
pieni pullo (375ml) kuivaa valkoviiniä
4 timjaminoksaa
2 laakerinlehteä
1 rkl merisuolaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
Leikkaa kani pienempiin paloihin. Irrota varovasti etu-
ja takakoivet. Leikkaa viimeksi ranka kahteen osaan. Mausta kaninpalat suolalla
ja valkopippurilla. Leikkaa pekoniviipaleet parin sentin paloiksi. Kuori ja
leikkaa paloiksi sipuli sekä omena. Kuori palsternakka ja leikkaa se sekä sellerinvarsi
ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna paistinpannu ja lisää pekoninpalat. Ruskista
pekonia hetken aikaa kunnes rasva alkaa sulaa. Lisää sipuli sekä omena ja
kuullota sekoitellen muutaman minuutin ajan. Kaada seos pannulta haudutuspataan.
Sulata pannulla voi ja ruskista kaninpalat siinä. Lisää kaninpalat
haudutuspataan. Kaada pannulle sellerit ja palsternakat ja hauduttele niitä
hetki. Lisää sitten valkoviini ja keitä kokoon kunnes valkoviinistä on jäljellä
enää noin puolet. Kaada kaikki pataan. Lisää pataan vielä merisuola sekä
mausteet, peitä kannella ja kypsennä pienemmällä teholla noin 4-5 tunnin ajan
kunnes kanin luut irtoavat lihoista.
Porkkanapyree
500 g (punaisia) porkkanoita
100 g voita
Pese porkkanat huolella (kuori ohuelti jos on
tarpeen), leikkaa ne pieniksi paloiksi ja kypsennä hiukan ylikypsiksi suolalla
maustetussa vedessä. Nostele porkkanat kapeaan korkeaan kulhoon, lisää voi
pieninä paloina ja kaada päälle vielä tilkka keitinlientä. Soseuta porkkanat
sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti