Kun
kaapissa on sopivaa pastaa, tölkkitomaatteja sekä erilaisia juustonkannikoita,
niistä yhdistämällä tulee maukas pastaruoka tarvitsematta lähteä kauppaan.
Smitten Kitchenin taannoisesta päivityksestä inspiroituneena muokkasin reseptiä
omiin aineksiin sopivaksi ja näin syntyi päivällinen lähes tyhjästä.
Jääkaapissa oli cheddaria, parmesaania, pehmeää vuohenjuustoa sekä
sinihomejuustoa. Käyttämäni tuoreet yrtit olivat korianteri ja lehtipersilja.
Tämän
pasta-juustovuoan voi nauttia ihan sellaisenaan. Toisaalta, sillä välin kun
paistos on uunissa, sen seuraksi ehtisi hyvin paistaa vaikka palasen flank
steakia.
Neljän
juuston pastavuoka
(tämä
määrä riittää 5-6 henkilölle,
alemman kuvan vuokaan on tehty noin puolikas annos)
alemman kuvan vuokaan on tehty noin puolikas annos)
400-500 g (isokokoista) pastaa (tässä ”gnocchi”)
1 tölkki (400 g) tomaatteja (San Marzano tms)
4 dl 15% ruokakermaa
400-500 g erilaisia juustoja raastettuna ja
murusteltuna
suolaa ja mustapippuria
tuoreita yrttejä hienonnettuna
tilkka oliiviöljyä
pari kevätsipulia hienonnettuna
Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä melkein
kypsäksi. Jos pakkauksen mukaan pastaa pitää keittää esim 12 minuuttia, keitä
vain 10 minuuttia. Valuta kypsä pasta.
Raasta/murustele yhteen kulhoon juustot ja sekoita
hyvin. Vatkaa keskenään tomaatit ja ruokakerma. Sekoita tomaatti-kermaseokseen runsas puolet
juustosta ja sen jälkeen pasta. Mausta seos tuoreilla yrteillä sekä suolalla ja
mustapippurilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kaada pastaseos vuokaan.
Tasoita pinta ja ripottele päälle loput juustosta.
Paista 250 asteessa 15-20 minuuttia kunnes juusto
kuplii ja pastan pinta on kauniin ruskea.
Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti