Tervetulotoivotuksena
rapujuhliin vieraat saavat käteensä ensin pienen jäädytetyn alkupalan,
tomaatti-vesimelonikeittoa kiinteässä muodossa. Mausteet korostavat
raaka-aineiden makua, vaikka annos onkin jäässä. Liivatelisäys puolestaan estää
puikkoja sulamasta hallitsemattomasti.
Tomaatti-melonijää
(6 kpl)
150 g pihvitomaattia (kaltattuna eli ilman kuorta)
200 g vesimelonia
100g kurkkua (ilman kuorta)
10 isoa lehteä tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sherryviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl koskenkorvaa
6 tippaa tabascoa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
hiukan mustapippuria myllystä
ripaus chiliä
ripaus paprikajauhetta
2 liivatelehteä (4 g)
2 rkl kuumaa vettä
Laita kapeaan, korkeaan kulhoon tomaatti, vesimeloni
sekä kurkku pienempinä paloina samoin kuin basilika, oliiviöljy sekä
sherryviinietikka ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi sopaksi. Laita
liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Lisää mausteet kylmään keittoon ja sekoita. Lisää
mausteita jos siltä tuntuu. Kuumenna lähes kiehuvaksi 2 rkl vettä, puristele
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen niin että ne
sulavat kokonaan. Lisää liivateliuos keittoon ja sekoita huolella. Kaada keitto
jäätelöpuikkomuotteihin (6 kpl), lisää tikut ja jäädytä pakastimessa ainakin seuraavaan
päivään.
Kun otat puikkoja ulos muoteista, valuta muotin päälle
hanasta kuumaa vettä jolloin puikko irtoaa helpommin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti