Viimeiset
kantarellit alkavat olla käsillä, joten nyt niitä pitää käyttää, tuoreena. Valmistin kantarellit Delicious –lehden ohjeella (tai vähän sinne päin) polentan
ja gremolatan kanssa. Ohje on kahdelle, joten sitä on helppo tarpeen mukaan
pienentää tai suurentaa.
Polentaa
voitaneen verrata pastaan tai risottoon: polenta ei odota ruokailijoita, vaan
ruokailijat odottavat sitä. Polentan rakenne kärsii jos se joutuu odottamaan.
Tällä reseptillä polenta toimii loistavasti ihan pelkästään kantarellien kanssa, mutta ei mikään
estä lisäämästä lautaselle hyvää pihviä.
Kantarelleja,
gremolataa ja kermaista polentaa
300 g tuoreita kantarelleja
kourallinen tuoretta timjamia, lehdet hienonnettuna
merisuolaa myllystä (saa maustaa voimakassuolaiseksi)
mustapippuria myllystä
hiukan voita paistamiseen
puoli nippua lehtipersiljaa, lehdet hienonnettuna
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
(1 valkosipulinkynsi hienonnettuna)
(1 valkosipulinkynsi hienonnettuna)
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä morttelissa
hienonnettuna
25 g voita
8 dl maitoa
100 g polentajauhoa
1 dl raastettua parmesaania
kourallinen ranskalaista rakuunaa hienonnettuna
100 g hyvää gorgonzolaa
Pannuta kantarelleista ylimääräinen kosteus pois.
Laita nokare voita pannulle ja ruskista sienet. Mausta suolalla,
mustapippurilla sekä timjamilla.
Yhdistä omassa kulhossaan gremolatan ainekset, lehtipersilja,
sitruunankuori ja pinjansiemenet.
Sulata kasarissa voi, lisää maito ja kuumenna
kiehuvaksi. Kun maito kiehuu, lisää polentajauhot tasaisesti kaataen ja samalla
vatkaten. Vatkaa huolella sekaisin. Keitä polentaa matalahkolla lämmöllä koko
ajan vatkaten noin 8-10 minuuttia kunnes seos on pehmeää ja kypsää. Lisää
parmesaani ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon gorgonzola pieninä nokareina
ja mausta rakuunalla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Nostele polenta heti lautasille ja sen päälle sieniä sekä
gremolataa.
Kuulostaapa (tämäkin) reseptinne herkulliselta. Kokeillaan - ja arkistoidaan.
VastaaPoistaJos pitää kantarelleista, pitää tästäkin :)
VastaaPoista