Kaappeihin
oli taas kertynyt sekalainen valikoima pähkinöitä ja puoli tölkkiä
maapähkinävoita. Avattujen pähkinäpussien sisältö tuppaa eltaantumaan ennen ”parasta
ennen” -päiväystä, joten päätin tehdä niistä välipalapatukoita. Sellaisten leipomiseen
ei tarvita edes mitään varsinaista reseptiä kunhan kuiva-aineiden joukossa on
joitain sideaineita pitämään keksit kasassa. Kuorrutin patukat jogurtti-valkosuklaalla,
koska vaahterasiirapista huolimatta ne tuntuivat kaipaavan vielä hiukan lisää
makeutta. Tällaiset energiapatukat ovat aamu-unisen aamun pelastus. Jos ei ehdi
tai viitsi tai jaksa syödä aamiaista, patukan voi nakerrella vaikka matkalla
töihin. Tai matkalla kouluun. Vinkkinä näin koulujen taas alkaessa.
Tästä
tuli aika iso satsi, joten lähisukulaiset ”joutuivat” vastaanottamaan osan
patukoista. Pähkinäpatukat säilyvät jääkaapissa runsaan viikon ajan.
Kaura-pähkinäpatukat
7 dl kaurahiutaleita
5 dl erilaisia pähkinöitä (tässä manteli, pistaasi,
saksanpähkinä, cashew)
2 dl ”linnunsiemeniä” (auringonkukka, kurpitsa)
3 dl kookoshiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1/2 dl ruusunmarjajauhetta
1 tl suolaa
100 g voisulaa
150 g sokeroimatonta maapähkinävoita
150 g vaahterasiirappia
250 g soseutettua mustapilkullista banaania
pinnalle
100 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
150 g valkosuklaata
Rouhi pähkinät kohtalaisen hienoksi murskaksi ja
sekoita kaurahiutaleiden kanssa. Levitä seos leivinpaperille uunipellille ja
paahda 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Paahtaminen ei ole ihan
välttämätöntä, mutta se antaa paremman maun. Kaada seos isoon kulhoon, lisää loput
kuiva-aineet ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa kaikki sideaineet keskenään
ja yhdistä kulhojen sisällöt. Sekoita massaa kunnes se on tasaista ja sopivan
kiinteää muotoiltavaksi. Levitä massa tasaisesti leivinpaperoituun isohkoon
uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta hiukan
ruskettuu. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Kuumenna vesihauteessa paloiteltu valkosuklaa ja
jogurtti tasaiseksi seokseksi. Jäähdytä vähän aikaa, kaada seos pursotinpussiin
ja kuorruta patukat.
Säilytä patukat jääkaapissa.
Mitä muka epätrendikästä? Soppa365 bloggasi just melkein samanlaisen reseptin. Nää välipalapatukathan on nyt ihan huippua.
VastaaPoistaNo niinpäs bloggasikin. Me ehdittiin kuitenkin ensin, puoli tuntia aiemmin ;)
VastaaPoista