Ei ollut
slow cookerin hankkiminen mikään hukkaostos. Tällä kertaa haudutin siinä karitsanpaistia,
jonka ystävällinen lihakauppias teki luuttomaksi. Ei mitään ihmeellisyyksiä.
Etukäteen maustaminen, pitkä haudutus ja se on siinä. Lisäksi keitin polentaa
ja salaattina lautasella on vinaigrettella maustettua punakaali-fenkoliraastetta.
Ohje
kannattaa laittaa muistiin vaikkapa pääsiäistä varten.
Luuton
karitsanpaisti haudutuspadassa
Karitsa oli pakastetuote, joka ostohetkellä oli vielä
osittain jäässä. Kauppias poisti luun ja minä poistin kotona pintarasvan ja
tein paistille maustesekoituksen. Hieroin sen paistiin ja laitoin paistin
muovipussissa jääkaappiin yön ajaksi.
1 luuton
karitsan paisti
Maustesekoitus
5 valkosipulin
kynttä
2 ruukkurosmariinin
oksan lehdet
pari ruukkutimjamin
oksaa suurimmat rangat poistettuna
1 sitruunan
kuori raastettuna
1,5 tl karkeaa
merisuolaa
8 mustapippuria
2-3 rkl oliiviöljyä
pussiin
lisäksi
2 rosmariinin
oksaa
2-4 timjamin
oksaa
ja
haudutukseen
1,5 dl punaviiniä
(samaa, jota kenties tarjoat aterialla)
Murskaa valkosipulin kynnet, rosmariinin lehdet,
timjami, karkea suola ja pippurit morttelissa ja lisää raastettu sitruunan
kuori. Lorauta oliiviöljy mortteliin ja sekoita kaikki aineet yhteen. Hiero
maustesekoitus hyvin karitsanpaistiin ja laita paisti suljettavaan
muovipussiin. Laita vielä rosmariinin ja timjamin oksat pussiin, purista
ylimääräinen ilma pois ja sulje se. Laita jääkaappiin yön yli ja voit
jääkaapilla käydessäsi pari kertaa käännellä ja sekoitella pussia.
Ota aamulla haudutuspatasi esille ja siirrä karitsa
pussista pataan kaikkine mausteineen ja yrtteineen. Lisää pataan punaviini ja
aseta pata teholle high tunnin
ajaksi. Voit sillä aikaa tehdä aamutoimet ja /tai syödä aamiaisesi. Tunnin
kuluttua aseta teho asentoon low ja
anna paistin muhia padassa vielä noin 6 tuntia. Jos olet padan lähettyvillä
voit kääntää paistin kerran noin 4 tunnin kuluttua. Siinä se kaikessa
yksinkertaisuudessaan sitten onkin.
Herkullisen
mehevä polenta
4 dl vettä
1-2 dl maitoa
1,25 dl (pika)polentaa
30 g raastettua
parmesaania
2 rkl voita
hienoa
merisuolaa
mustapippuria
myllystä
Laita vesi ja puolet maidosta kasariin ja sekoita
polentajauhot niihin. Kuumenna kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää juusto ja
voi hyvin sekoittaen ja anna kiehua kaksi minuuttia samalla sekoittaen.
Notkista lämpimällä maidolla tarvittaessa. Tarjoa heti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti