Ravintoasiantuntijat
suosittelevat syömään kaikenvärisistä raaka-aineista valmistettuja ruokia, punaisia
tomaatteja, mustanviolettia munakoisoa, purppuraista punakaalia, valkoisia
herkkusieniä, vihreää pinaattia, oranssia porkkanaa jne. Niistä saa kuitua,
kivennäisiä ja vitamiineja - ja onhan värikäs ruoka muutenkin houkuttelevamman
näköistä kuin tasaisen beessi lautasellinen jotain. Kai sama pätee
jälkiruokaankin? Ihan varmasti värikäs jälkkäri on parempaa ja terveellisempää,
vaikka siinä olisikin sitä pahapahapahaa lisättyä sokeria. Jos pakastimen
pohjalla on vielä viimekesäisiä mustikoita, tässä niille resepti. Ja saa tätä soveltaa muihinkin marjoihin.
(4-6 annosta)
pohjakerros
2 dl soseutettua mustikkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
(hiukan sokeria jos siltä tuntuu)
1 dl maitoa (kasvimaitokin kelpaa)
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl limettimehua
(1 rkl mustikkalikööriä, ei pakollinen)
valkosuklaakiisseli
4 + 1 dl maitoa (kasvimaitokin kelpaa)
2 rkl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
100 g hienoksi rouhittua valkosuklaata
pinnalle
1-2 dl mangososetta
2 passionhedelmää
Valmista ensin mustikkajogurttikiisseli. Kaada
mustikkasose sekä jogurtti kattilaan, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Sekoita Maizena huolella maidon joukkoon ja kaada mustikka-jogurttikeitoksen
joukkoon. Keitä koko ajan sekoittaen noin kahden minuutin ajan kunnes kiisseli
on saostunut. Lisää limettimehu (ja mustikkalikööri) ja sekoita vielä hyvin. Jaa
kiisseli tasan siten, että jälkiruokamaljat ovat noin puolillaan ja jäähdytä
jääkaappilämpötilaan.
Kaada kattilaan 4 dl maitoa ja sekoita toisessa
astiassa 1 dl maitoa sekä Maizena. Lisää kattilaan myös sokeri ja kuumenna
maito kiehumispisteeseen. Sekoita Maizenaliuos kiehuvaan maitoon huolella ja
keitä matalahkolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin kahden minuutin ajan
kunnes kiisseli on saostunut. Ota kattila pois lämmöltä, lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja sekoita
hyvin. Anna kiisselin jäähtyä 10-15 minuuttia ja sen jälkeen jaa se tasan
jälkiruokamaljoihin mustikkajogurttikiisselin päälle. Jäähdytä annokset
jääkaappilämpötilaan.
Tarjoiltaessa lusikoi annosten päälle mangososetta ja
viimeistele passionhedelmän siemenillä.
Nämä kerrosjälkkärit on aina niin nättejä, en vaan ole oikein onnistunut niissä, olen kai hosunut ja saanut kerrokset sekoittumaan sotkuksi.
VastaaPoistaOnpa kaunis! Jokseenkin paljon fiinimpi versio 80-luvun kotitaloustuntien kerroskiisselistä :).
VastaaPoistaEri tavoin maustettu pannacotta olisi tietysti paljon trendikkäämpi kerrostettava, mutta simppeli kiisseli on paljon nopeampi tehdä, joskin rakenne on hiukan erilainen. Kerrosten hyytyminenkin tapahtuu hetkessä, tai ainakin huomattavasti lyhyemmässä ajassa mitä pannacotta vaatii :)
VastaaPoista