Kun
namihammasta kolottaa, pikkuleivät toimivat ensiapuna. Joka kodissa lienee
tarvikkeet yksinkertaisiin viipalepikkuleipiin eikä näiden valmistukseenkaan kulu
aikaa kuin runsas puoli tuntia. Resepti on sopivan helppo myös pikkuleipureille
joulunodotuksen ajanvietteeksi.
Siirappiset
viipalepikkuleivät
100 g pehmeää voita tai leivontamargariinia
90 g tomusokeria
50 g tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl kanelia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
150 g vehnäjauhoa
Muista jättää tilaa taikinapötköjen väliin! |
Laita lasi- tai metallikulho keittiövaa’an päälle ja ripottele
kulhoon ensin voi/margariini ja sitten kaikki muut ainekset. Laita kulho
hetkeksi syvälle lautaselle, jonka pohjalla on muutama sentti kuumaa vettä.
Näin lämpö pehmentää voin/margariinin juuri sopivasti leivottavaksi. Sekoita huolellisesti
haarukalla kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen yhtä
suureen osaan ja pyörittele niistä pötköt uunipellille leivinpaperille. Taputa
taikinapötköt litteiksi ja painele niihin vielä raitoja haarukalla. Paista
uunin keskiosassa 175 asteessa 12-15 minuuttia. Leikkaa heti viipaleiksi.
Jäähtyneet pikkuleivät ovat pinnalta rapeita ja sisältä hiukan pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti