Lokakuussa
valmistimme yrtti-pistaasikuorrutetun riistapaistin ja kun pistaaseja sattui
edelleen olemaan runsaasti, päätin tehdä hiukan samanlaisen kuorrutuksen nahattomalle
broilerinfileelle. Kuivahtaneet rosmariininoksat pääsivät maustamaan
pistaasi-pankomuruja. Tästäkin ateriasta tuli taas opituksi jotain sellaista,
joka tietysti olisi pitänyt hoksata jo ennen ruoanlaittoa. Kun iso paisti
säilyy hyvänä ja mehevänä uunissa, leivitetyt broiskunfileet kannattaisi aina
ja poikkeuksetta paistaa voi-öljyseoksessa pannulla vaikka rasvaton uunikypsennys
olisi kuinka ”terveellistä”. Pieni filee kuivuu nopeammin kuin
huomaakaan ja sitten joutuu lisäämään mehevyyttä voinokareella. Ojasta
allikkoon… Tyhmyydestäni viisastuneena kirjasin reseptiin tämän paremman
kypsennystavan - paistinpannulla. Broilerinfileiden kanssa valmistin
bataattisoseen.
Rosmariini-pistaasikuorrutetut
broilerinfileet
4 nahatonta broilerinfileetä
kuorrute
1,5 dl pistaaseja
muutama kuiva puuvartinen rosmariininoksa, vain ”neulaset”
1 tl suolaa
2 dl panko korppujauhoja
50 g voita
1 pieni sipuli
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
paistamiseen
voita ja ruokaöljyä ”fifty-fifty”
Laita pistaasit ja rosmariinit monitoimikoneeseen ja
silppua ne muruiksi. Lisää panko, sekoita ja laita odottamaan. Kuori ja silppua
sipuli pieniksi kuutioksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää
pannulle pistaasi-pankomurut ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada muruseos
syvälle lautaselle. Laita toiselle syvälle lautaselle vehnäjauhot, johon on
sekoitettu 1 tl suolaa ja vielä yhdelle syvälle lautaselle kevyesti vatkatut
munat.
Kuivaa broilerinfileet ja kasta ne yksi kerrallaan ensin
vehnäjauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeksi kierittele filee
muruseoksessa. Kypsennä fileet voissa paistinpannulla samalla valellen fileitä kuumalla rasvalla. Tarjoile
bataattisoseen kanssa.
Ihan saman olen todennut etenin pankomurujen kanssa, ne jäävät uunissa kuiviksi ja liian "ilmaviksi", paremoi tulee shallow fry-tyyliin :)
VastaaPoistaIlmeisesti tässä pitää edetä yrityksen ja erehdyksen kautta :)
VastaaPoista